Dario Gagula (opet) u finalu

DARIO Gagula po drugi je put ušao u finale Peugeot dizajnerskog natječaja. Prvi mu je put to uspjelo prošle godine s projektom "Concept 05", a ove godine će do pobjede pokušati doći s projektom "e-Motion".

"Ideja mog projekta je automobil sportskog izgleda kojeg pokreće električna energija (e-motion). Glavni oblik je kombinacija konkavnih i konveksnih površina, kao npr. konkavna površina koja okružuje cijeli prednji dio i završava u silueti vrata. Da bi naglasio dinamični izgled automobila, bočni dio definira oštra zakrivljena linija koja se proteže od prednjih svjetala do vrata i nastavlja se do stražnjih svjetala..."- kaže Dario o svom projektu.

Također, u finale je ušao i projekt "Speedlite" Nemanje Lalčića iz Srbije. Jasna potvrda da s ovih prostora redovito dolaze veliki dizajnerski talenti.

Ostali finalisti su slijedeći:

"Peugeot Flux", Mihai Panaitescu, Italija
"Liion", Christian Sano, Rumunjska
"Cub", Ka Dan, Kina
"Miawoo", Noumid Bendifallah, Francuska
"Plaire", James Ma, SAD
"910", Ertug Yenydemyr, Turska
"Allscape", Gustavo Ferrero, Venezuela
"N Joy", Wesley Saikawa, Brazil

Finalni projekti mogu se pogledati na web stranici www.peugeot-concours-design.com. Pobjednik 4. Peugeot dizajnerskog natječaja bit će poznat sredinom veljače, a njegov će projekt biti realiziran i predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu. Pobjedniku slijedi i novčana nagrada od 6.000 eura.

Pročitajte više