David Beckham najbolja reklama za engleski turizam

BRITANSKA turistička zajednica tvrdi da je popularni nogometaš jedan od razloga što se u Engleskoj prošle godine povećao broj turista.

Posebno je zabilježen porast posjetitelja iz Japana gdje je David za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva stekao velik broj obožavatelja koji nose majice s njegovim brojem i šišaju se poput njega.

BTA je naglasila da bogati igrač nije samo sportska ličnost već zvijezda kojoj se mnogi dive zbog načina života, šmikerskog odijevanja, skladnog tijela i lijepog lica.

U nedavno provedenoj anketi u Walesu Beckham je nadmašio svog suigrača iz reprezentacije i "Manchester Uniteda" domaćeg Ryana Giggsa kada je proglašen za igrača godine.

Walešani i dalje navijaju za svoje nogometaše koji se nikako ne mogu kvalificirati za Svjetsko prvenstvo, ali David je posebno popularan kod mladića i djevojaka koji ni ne prate sportska događanja.

Poznat i po svom humanitarnom radu David je posebno ponosan što se dobrotvorni fond bolnice u kojoj se liječi djevojčica Kirsty Howard skupio već 2 milijuna funti.

On je saznao za njen slučaj 1999. godine kada su liječnici predvidjeli da djevojčica zbog srčane mane neće još dugo živjeti, ali ona se hrabro drži i opovrgava njihovu dijagnozu.

David ju zove "svojim malim anđelom" i jednom ju je poveo za ruku do centra igrališta uoči važne nogometne utakmice engleske reprezentacije.

Zahvaljujući njegovoj popularnosti ljudi su se zainteresirali za nju i dobrotvorni fond sve više raste.

Beckham živi u skladnom braku s bivšom pjevačicom nekada strašno popularne grupe "Spice Girls" Victoriom koja mu je rodila dva sina, troši svoju ogromnu lovu na sportske automobile i dizajnersku odjeću pa nije čudo da je idol mladih širom svijeta.

Pročitajte više