De Niro se žali na koronavirus, zaradit će samo 7,5 milijuna dolara

Foto: Guliver Image/Getty Images

FINANCIJSKA situacija Roberta De Nira pogoršala se pod utjecajem pandemije koronavirusa. Slavni glumac (76) trenutno je usred brakorazvodne parnice s 11 godina mlađom Grace Hightower, s kojom se 2018. razišao nakon 21 godine provedene zajedno.

Hightower je sudskim putem zatražila da joj se mjesečni limit kreditne kartice American Express vrati s 50.000 dolara na 100.000 dolara. No De Nirova financijska situacija se pogoršala, zbog čega je limit smanjen.

Osim smanjenjem limita De Niro je bivšu ženu razljutio i time što je njoj i djeci, osmogodišnjoj Helen i 21-godišnjem Elliottu, zabranio pristup svom njujorškom domu.

De Nirova odvjetnica Caroline Krauss rekla je da su mu prihodi pali zbog zatvaranja lanca restorana Nobu i hotela Greenwich, kojima je suvlasnik. Kako prenosi Page Six, Krauss je objasnila da je Nobu u travnju zabilježio gubitak od tri milijuna dolara, a u svibnju 1,87 milijuna dolara. De Niro je morao platiti investitorima pola milijuna dolara, koje je posudio od poslovnih partnera jer "nije imao novca".

U predbračnom ugovoru De Nira i Hightower stoji da joj mora isplatiti milijun dolara svake godine kad zaradi 15 milijuna dolara ili više, a ako mu prihodi padnu, smanjuje se i isplata njoj. Ove bi godine u najboljem slučaju mogao zaraditi 7,5 milijuna. Realniji iznos je 2,5 milijuna u 2020. i 2021.

Zbog toga je De Niro drastično srezao svoju potrošnju. Sud je odlučio da se održi kreditni limit od 50.000 dolara, no glumac će bivšoj ženi morati dati 75.000 dolara kako bi mogla platiti kuću za odmor za sebe i njihovo dvoje djece.

Pročitajte više