Deep Purple u Zagrebu 5. lipnja!

DEEP PURPLE u Zagreb dolazi 5. lipnja. Koncert će se održati u Domu sportova sa početkom u 20 sati. Ta je informacija objavljena na njihovim službenim stranicama, a Zagreb je 13. grad po redu na njihovoj ovogodišnjoj turneji. U Hrvatsku će popularni britanski rockeri stići iz Južne Afrike.

Ovogodišnja svjetska turneja Deep Purplea kreće iz Australije, točnije iz Brisbanea, 27. travnja, a potom će nastupiti i u Sydneyju, Newcastleu, Canberri, Melbourneu. Adelaideu i Perthu. U Hong Kong Deep Purple stiže 10. svibnja, a odatle putuju u Singapur i Erevan u Armeniji. Potom su još prije Zagreba na redu Johannesburg i Cape Town u Južnoj Africi.

Nakon zagrebačkog koncerta Deep Purple će još odraditi koncert u Švicarskoj, dva u Irskoj, jednog u Češkoj i čak 13 u Njemačkoj. Posljednji, 30. koncert na turneji, biti će održan u Stuttgartu 30. studenog.

Deep Purple je britanski hard rock bend osnovan prije 42 godine. Tijekom prvih osam godina promijenili su nekoliko postava. Drugu,  komercijalno najuspješniju i najpoznatiju postavu, činili su Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Roger Glover te Ian Paice. Ta se postava ponovno okupila 1984. godine i zatim opet 1993. godine, ali su trzavice između Blackmorea i ostalih članova sastava prerasle u ozbiljan sukob i onemogućile daljnju suradnju. Blackmorea je u sadašnjoj, aktivnoj postavi zamijenio gitarist Steve Morse. Jedini originalni član u današnjoj postavi je Ian Paice.

Pročitajte više