Depresivne žene seksaju se više od sretnih

ŽENE koje pate od depresije se seksaju 3 puta više od "sretnih" žena bez obzira da li su u vezi ili nisu.
 
Žene u depresiji traže seks više od sretnih žena jer im seks pruža osjećaj sigurnosti, a istraživanje sugerira da pojačana seksualna aktivnost može pomoći, ako već ne i izliječiti neke žene od depresije. Također, znanstvenici su zaključili da su duboko potištene žene u vezi promiskuitetnije, imaju seksualno liberalnije stavove i raznovrsnija seksualna iskustva, a ako nisu u vezi češće konzumiraju klasičan seks. 

Potvrdila je to nova studija doktorice Sabure Allen, predstavljena na međunarodnoj konferenciji mentalnog zdravlja održanoj u Melbourneu. Istraživanje je provedeno na dvije skupine žena; slobodne žene i žene u vezi, a među njima su bile depresivne žene i žene koje su zadovoljne svojim životom. Znanstvenici su potvrdili ranije vjerovanje kako su depresivne žene u vezi mnogo nesigurnije u svoju vezu i zabrinute zbog partnerovih osjećaja pa im češći seks donosi osjećaj sigurnosti i bliskosti s partnerom.

S druge strane, depresivne žene koje nisu u vezi teže klasičnom seksu više nego sretne slobodne žene. Budući da je naglasak istraživanja bio na depresivnim ženama Dr. Allen je na melburnškoj konferenciji u njihovo ime obznanila: "Bilo je više seksa i više svega, od ljubljenja do predigre i interakcije". Saznanja Dr. Allen bit će objavljena u British Medical Journalu.

B.B.

Pročitajte više