Dešperado: Pogledajte premijeru novog spota Saše Antića

Foto: Dragan Đokić

PRAVO glazbeno blago nalazi se u Škrinji Alejuandra Buendije i u nju bi doista svatko trebao zaviriti, neovisno o generalnim glazbenim preferencijama. Osim vrhunskog materijala za slušanje, Alejuandro Buendija sa svojim dugogodišnjim suradnicima pjesmama daje i jedinstveni vizualni identitet, što smo dosad mogli vidjeti u spotovima za singlove Čepić, Kornjača i Gang Bang 2020. 

Dešperado je novi singl s jednog od hvaljenijih glazbenih ostvarenja prošle godine, a pjesma je nastala kao stilska vježba inspirirana Oliverovim Dišperandunom i kasnom diskografijom Peppina Gagliardija i našla je mjesto na albumu Škrinja kao krucijalna uvodna numera.

"S ponosom predstavljam njen prateći videobroj u maestralnoj režiji Dragana Đokića i s Milanom Latkovićem na kameri. Radi se o western stiliziranoj ekranizaciji dnevničkih zapisa Zacharije Dreadlocka, koje je Alejuandro Buendija dobio od nepoznatih entiteta pri rođenju, a u kojima se u neodređenoj budućnosti u opustošenom Splitu i okolici opisuje formiranje grupe koja se u istoj formaciji, a u različitim paralelnim svjetovima od pamtivijeka tumači različito, između ostalog kao Prokletnici, Spasitelji, Jahači Apokalipse, Surove Batine, Sveti Liječnici, Zvjezdane Ludonje, Solarni Vjetrovi itd.", kaže Saša Antić o novom videouratku. Evo i spota.

Pročitajte više