Diesel traži i nagrađuje mlade dizajnere

Diesel nudi jedinstvenu priliku svima onima koji talente pokazuju u području mode, filma, glazbe i umjetnosti općenito. Najbolji od najboljih osvaja Diesel Award, koja ispunjava san svih mladih i neafirmiranih modnih dizajnera, a to je kreiranje mini kolekcije od pet odjevnih predmeta koji će se naći u konfekcijskoj proizvodnji i tako obići sve Dieselove trgovine u cijelom svijetu, a ujedno i privući pažnju urbane, mlade potrošačke mase.

Finale izbora najdizajnera održat će se od 2. do 4. srpnja u Trstu, a finalisti će svoje modne prijedloge izložiti pred najvećim stručnjacima za modu i estetiku, uz priliku za razgovor s stručnjacima iz Dieselovog kreativnog tima.

Prošlogodišnjem pobjedniku, mladom švedskom dizajneru Danielu Ivarssonu, upravo je pobjednička kolekcija za Diesel bila odskočna daska u karijeri. U protekloj je godini surađivao s najvećim modnim imenima te ostavio zavidne poslovne kontakte, pa je sigurno da ga, baš kao i ovogodišnjeg pobjednika, očekuje blistava internacionalna karijera.

D.K.

 


Pročitajte više