"Diler, svodnik, ljudska kutija za tablete": Bivši asistent slavnih otkriva mračnu stranu posla

Foto: JLP/YouTtube

POSAO osobnog asistenta najvećih zvijezda bez sumnje donosi i neke privilegije nedostupne većini ljudi, no isto tako su i u opisu posla neke aktivnosti kojima se radije ne bi bavili.

Jack Sutherland otkrio je onu manje glamuroznu stranu svakodnevice sa zvijezdama koja se skriva od javnosti, prenosi Independent.

"Razgovarao sam s asistentima koji su morali preuzimati drogu, čuvati je, dijeliti i brisati zabijeljene noseve slavnih. Neki su morali naručivati i pregledavati eskort dame, ali i ubrizgavati B-kompleks u neke od najpoznatijih stražnjica.

Slavni imaju liječnika u svakom gradu u koji idu jer je pritisak na njih nevjerojatan. Tablete su temelj njihova života. Asistent je obično zadužen za njih i često se pita treba li im ih davati tako mnogo. Pogledajte posmrtno izvješće Elvisa Presleya. Bilo je toliko tableta u njemu da mu je truplo zveckalo kao zvečka. Liječnik ih je propisao, a tko mu ih je dao? Vjerojatno asistent.

 Diler, prodavač, svodnik, ljudska kutija za tablete. To ne piše u oglasu za posao.

A tu su i skromni kućanski poslovi. Pranje donjeg rublja posebnim sapunima u umivaonicima jer ni hoteli s pet zvjezdica nisu dovoljno brzi za jednu noć, a sve što želiš je par sati sna prije nego što prerano ustaneš.

Moj sveznajući tata mi je rekao da Rimljani nisu imali riječ za "ne". Nemaju je ni slavni. Nikada im ne govoriš "ne". Te se riječi smrtno plaše kada traže nešto suludo. To je za njih test. Da čuju "ne", to bi značilo da nisu još na vrhu ili da su na putu prema dolje.

Kada Beyonce, ili tko već, traži da joj soba bude obojena u ljubičasto i ukrašena orhidejama s Tibetanskih obronaka, nije ju zapravo briga za uređenje. Žele dokaz da su svemoćni. Još uvijek gospodari svemira.

Većinu ste vremena preplaćena budilica na dvije noge, poslužitelj čaja, osoba za glačanje, portir, dostavljač, donositelj cigareta. A povremeno i onaj koji je odgovoran za nevolje. To je onda kad o sebi počnete misliti da ste važniji nego što jeste.

Jako ste umorni. To je u prirodi posla, spavate manje od svojeg šefa. Telefon vam je uvijek podešen na najglasnije i blizu vašeg uha. Uvijek ste spremni. Prvi ustajete, zadnji liježete. Prvi ste na vratima, zadnji u pratnji. Iscrpljujuće je. No vi, za razliku od šefa, nikad ne smijete biti zlovoljni.
I nikad ne smijete zaboraviti torbu."
 

Pročitajte više