Dino Dvornik demonstrativno napustio snimanje "Studija 10"

SPLITSKI pjevač i producent Dino Dvornik demonstrativno je napustio snimanje HTV-ove emisije "Studio 10", a kao razloge svoje svađe s autorima emisije naveo je "sramotni honorar od 400 kuna koji kasni četiri mjeseca", piše Večernji list.

Dvornik je kazao kako je za honorar od 400 kuna morao dva dana dolaziti na HTV bez plaćenog jela i pića, a čaša je prelivena kad je obaviješten da nakon odrađene probe mora čekati četiri sata na snimanje.

"Mislim da je došlo vrijeme da glazbenici počnu sebe više poštivati. Napustio sam snimanje jer mislim da je sramota da HTV glazbenicima plaća 400 kuna za gostovanje, a onda i taj honorar kasni četiri mjeseca." - kazao je Dvornik, pa dodao: "Status glazbenika posljednjih godina se skroz srozao, ali sami smo krivi za to."

Splićanin priča kako su ga na HTV-u obavijestili da mora čekati četiri sata na snimanje nakon što je odradio probu, nakon čega je "poludio" i zatražio da mu se honorar isplati odmah ili sljedećeg dana. Rečeno mu je da je to nemoguće, nakon čega je napustio snimanje.

"Taj "Studio 10" je inače očajna emisija, ali nije u tome stvar. Moraju se na HTV-u početi bolje odnositi prema nama." - tvrdi Dino.

Urednik Zabavnog programa HTV-a i producent "Studija 10" Aleksandar Kostadinov kazao je kako je cjenik i način plaćanja glazbenika utanačen s udrugom glazbenika, te dodao kako sporni honorar ne iznosi 400, nego 800 kuna.

U kontekstu ove priče zanimljivo će zvučati podatak da nasuprot HTV-ovih 800 kuna za gostovanje glazbenika na televiziji, RTL Televizija je Dini Dvorniku za pojavljivanje u RTL-ovom Big Brotheru isplatio čak 7,500 kuna.

Pročitajte više