Dino Dvornik u spomen na oca Borisa snima pjesmu "Pape"

"TI SI bija šestan za svačije joko. Svak te tija vidit dilon svoje klape, za druge si bija i Meštar i Roko, a za mene uvik osta si moj pape", stihovi su nove pjesme Dine Dvornika koje je objavila Slobodna Dalmacija, a koju će splitski pjevač snimiti u čast nedavno preminulog Borisa Dvornika. "Riječ je o zvuku koji nije svakidašnji, nekakvoj polulaganoj soul-r’n’b stvari. Pjesmu nemam namjeru puštati van kao singl, radije ću pričekati početak ili možda čak konac ljeta i izlazak albuma", rekao je Dino Slobodnoj Dalmaciji.

Iako vrlo rijetko pjeva na dijalektu ("Ništa kontra Splita" i sve inačice davnog hita), Dino Dvornik odlučio se na pravu dalmatinsku pjesmu kako bi obilježio odlazak oca, legende hrvatskog glumišta Borisa Dvornika. Od Jakše Fiamenga, splitskog pjesnika i novinara, naručio je tekst za pjesmu koja novi radni naziv "Pape", a naći će se na njegovom albumu "Pandorina kutija", kojeg je najavio u nekoliko navrata i stalno odgađa njegov izlazak.

"Stari bi ovo 100 posto volija, znam da bi mu bilo drago. Ranije je znao govoriti kako ću mu raditi glazbu za neke njegove predstave, ali eto", kaže Dino Dvornik, koji je, najavljujući novi album, u radijski eter već pustio dvije pjesme, "Nadahnuće" i "Zašto mi radiš to", no nisu postigle veći uspjeh pa se Dvornik nada kako će trominutni hommage poznatom glumcu naići na veći odjek. "Nije priša, znate kako to sa mnom ide. Vidjet ćemo kako će sve na kraju ispasti", zaključuje Dino.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više