Djeca iz pjesme Pink Floyda traže novac 25 godina poslije

SKUPINA nekadašnjih londonskih učenika koji su 1979. pjevali na albumu Pink Floyda "Another Brick In The Wall" službeno je zatražila tantijeme nakon 25 godina, objavljeno je u petak.

Dvadeset i troje učenika iz škole Islington Green u tajnosti je snimilo vokale za tu pjesmu koja je refrenom We Dont Need No Education (Ne treba nam obrazovanja) postala učenička himna. Kad mu se obratio menadžer Pink Floyda, učitelj glazbenoga Alun Renshaw odveo je učenike u obližnji studio bez ravnateljičina odobrenja.

Nakon što se pjesma pročula, školske su vlasti tekst proglasile "skandaloznim", a ravnateljica je zabranila učenicima da se pojave na televiziji ili na videu pa oni danas nemaju nikakav materijalan dokaz što im otežava traženje novca.

Album Pink Floyda prodao se u više od 12 milijuna primjeraka, a singlica je bila na prvome mjestu britanske i američke top liste.

Stručnjak za takve tužbe Peter Rowan kaže kako se obratio glazbenoj udruzi u ime jednoga bivšeg učenika i sad surađuje i s nekim drugim učenicima iz toga razreda, a tek pokušava stupiti u kontakt s većinom iz te skupine.

"Njima su dužni novac i prošli smo tjedan uložili prvi zahtjev", rekao je Rowan. "Pripremam to već gotovo dvije godine".

Pročitajte više