Dodijeljena glazbena nagrada Wilhelm-Fuertwaengler 2003.

POZNATI orkestar Staatskapelle iz Berlina i njegov ravnatelj Daniel Barenboim dobitnici su ugledne nagrade WilhelmFuertwaengler za 2003. za klasičnu glazbu, priopćio je orkestar u ponedjeljak.

Nagrada koja nosi ime velikog njemačkog dirigenta (rođen je 1886., umro 1954.) redovito se dodjeljuje orkestrima, ravnateljima orkestara, pjevačima i solistima s klasičnim repertoarom.

Već su je dobili pjevači Placido Domingo, Jose Carreras, Agnes Baltsa, Cheryl Studer, Nikolaj Hjorev, pijanist Alfred Brendel, ravnatelj orkestra James Levine i Bečki filharmonijski orkestar.

Daniel Barenboim, Izraelac argentinskog podrijetla, od 1992. je glazbeni direktor Državne opere (Staatssoper), u čijem je sastavu orkestar.

Dana 13. ožujka Staatskapelle će održati koncert u Berlinskoj filharmoniji pod ravnateljskom palicom Barenboima, čime će se obilježiti dodjela nagrade. Publika će moći čuti drugu i četvrtu simfoniju Roberta Schumanna i ciklus pjesama "Dichterliebe" istog skladatelja, s baritonom Thomasom Quasthoffom.

(Hina) vrad bnš

Pročitajte više