Dokumentarac o Hrvatskoj "Wow Croatia" osvojio Emmy

NA DODJELI nagrade Emmy, održanoj 26. lipnja u San Diegu, dokumentarac pod nazivom "Wow Croatia"  dobio je prestižnu nagradu Emmy. "Ovo je svakako velika promidžba naše zemlje na američkom tržištu koje pokazuje sve veći interes za putovanja i odmor u Hrvatskoj", izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.
 
Američki novinari Ashley Colburn i John Needden u organizaciji Hrvatske turističke zajednice su u rujnu prošle godine proveli osam dana na studijskom putovanju po Hrvatskoj, a kamerom su zabilježili najljepše kadrove od Zagreba do Dubrovnika (Zagreb, Hrvatsko Zagorje, Samobor, NP Plitvička jezera, Smiljan, dolina Gacke, Split, Dubrovnik, Ston, Cavtat), s naglaskom na kulturno - povijesnu i prirodnu baštinu, eno i gastronomsku ponudu, hotelski smještaj, noćni život. Nakon studijskog putovanja i snimljenog dokumentarnog filma "Wow Croatia" američka televizijska novinarka i producentica Ashley Colburn nominirana je za prestižnu nagradu Emmy, a njezine snimke oduševile su publiku i kritiku.

"Sve je u Hrvatskoj čarobno lijepo i posebno, od hrane, prirode do ljudi i vašeg gostoprimstva. Mladi Amerikanci najbolji su gosti jer se uvijek vraćaju tamo gdje se dobro zabave i odmore", naglasila je Ashley Colburn, koja je početkom lipnja ponovo došla u Hrvatsku, točnije u Međimurje, na dodjelu nagrade Zlatna penkala koju organizira Hrvatska turistička zajednica, a na kojoj se nagrađuju inozemni novinari za najbolje tekstove, priče i reportaže o Hrvatskoj objavljene na stranim tržištima.

Ashley Colburn je dobila nagradu za najbolju TV reportažu objavljenu na tržištu Amerike. Za nagradu Zlatna penkala bila su nominirana 33 novinara iz Europe i ostatka svijeta. Ashley se zahvalila Hrvatskoj turističkoj zajednici na pomoći u organiziranju putovanja i snimanja po Hrvatskoj dodavši kako joj je to bio jedan od najljepših tjedana u životu te kako joj je velika čast da je dobila prigodu tako lijepu zemlju predstaviti gledateljima TV postaje Wealth koja je popularna u Kalifoniji.

Pročitajte više