Dolijale "barbike" - pljačkašice banaka

Zločin se dogodio u gradu Acworth gdje su lokalnu poslovnicu "Bank of America" opljačkale "dvije mlade ženske osobe u dobi od 16 do 24 godina". Noseći tamne naočale kako bi izbjegli prepoznavanje, osoblju banke su dali papirić s prijetećom porukom te izašli s većom količinom gotovine.

Slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju zbog fizičkog izgleda počiniteljica, koje su zbog toga dobile nadimak "Barbie pljačkašice".

"Sigurna sam da su više vremena proveli odijevajući se nego planirajući pljačku", izjavila je Karen Davis, svjedokinja bizarnog zločina. Drugi svjedoci tvrde da su se djevojke sve vrijeme nekontrolirano smijale, očito ne shvaćajući svoje djelo previše ozbiljno.

Policijsko priopćenje, pak, sugerira da se prilikom pljačke nisu trebale previše truditi, s obzirom da su uživale pomoć iz same banke.

Naime, u srijedu navečer po lokalnom vremenu su u okrugu Douglas uhićene 19-godišnja Ashley Miller i 19-godišnja Heather Johnston zajedno s 22-godišnjim Bennyjem Hermanom Allenom III, blagajnikom banke. Sve troje su uhićeni pod optužbom za pljačku banke i posjedovanje marihuane, dok je 27-godišnji Michael Chastang, koji se našao u njihovom društvu, osuđen zbog trgovine narkoticima.

Lokalni mediji su javljali da je policija već u srijedu, istražujući slučaj pljačke, otkrila da je za jednim od uposlenika banke već ranije izdana tjeralica, ali da taj slučaj navodno nije bio vezan uz pljačku.

Poslovnica "Bank of America" gdje se zločin dogodio je smještena u blizini jednog od najelitnijih naselja u Georgiji, oko 45 km sjeverno od Atlante.

D.A.

Pročitajte više