Dora 2005: U očekivanju trash fieste

LJUBITELJI lakih nota odnosno izvornog hrvatskog trasha zasigurno će uživati u dvadeset i jednoj (da, dobro ste pročitali) emisiji posvećenoj ovogodišnjoj Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurosonga.

U petnaest emisija koje će biti emitirane na HTV-u od 7. do 25. veljače bit će predstavljeno 20 izvođača s pripadajućim pjesmama, od kojih će gledatelji i HRT-ovi žiri izabrati 16 pjesama koje će ući u dva polufinala.

Od 28. veljače do 2. ožujka slijede još tri emisije, dva "Dorina godišnjaka" i "Maturalno putovanje", u kojima će iznova biti predstavljeno svih 16 izvođača koji će se pokušati kvalificirati za  finale Dore.

Prvo polufinale, u kojem će nastupiti osam izvođača, na rasporedu je 3. ožujka, a drugo dan kasnije. Veliko finale održat će se 5. ožujka, a sigurno vas zanima popis 20 izvođača koji žele predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu.

Među dotičnih 20 progurala su se čak četiri izvođača proizašla iz Hrvatskog idola odnosno Story Super Nove. Tu je i Jacques Houdek, Luka Nižetić, te kao "šlag na torti" - 4 Asa.

Popis 20 izvođača (od kojih će 16 nastupiti u polufinalu):

4 asa: Ja nemam prava
Andrea: Ljudi s mora

Boris Novković: Vukovi umiru sami
Danijela: Za tebe rođena
E.T.: Ja nisam ta
Emina Arapović: Pa šta
Giuliano: Ljubav pobjeđuje
Goran Karan: Bijele zastave
Ibrica Jusić: Sutra bit će prekasno
Ivana Kindl: Tvoja ljubav meni pripada
Ivana Radovniković: Ponesi me
Jacques Houdek: Nepobjediva
Luka Nižetić i klapa Nostalgija: Proljeće
Magazin: Nazaret
Neno Belan i Fiumens: Hey
Ricardo: Ni kiwi ni mango
Saša, Tin i Kedžo: Zašto
Songkillers: Utjeha
Vesna Pisarović: Probudi mi ljubav
Žanamari Lalić: Kako da te volim

Pročitajte više