Duran Duran koriste Beckhamovu formulu za povratak na scenu

LEGENDARNA popgrupa Duran Duran, poznata po nizu velikih hitova osamdesetih godina, savjetuje se s kapetanom engleske nogometne momčadi Davidom Beckhamom o stilu pripremajući se za povratak na svjetsku scenu.

Britanski bend, koji idućeg tjedna počinje svjetsku turneju u Japanu, najavio je definitivan povratak nakon razdoblja pada prodaje ploča i sve većih financijskih problema.

"Danas se držimo režima Davida Beckhama - što se tiče frizure", rekao je klavijaturist Nick Rhodes.

Prema njegovim riječima članovi grupe već godinu i pol rade na novim materijalima i novi album bi uskoro trebao biti gotov, a premijera bi trebala poslužiti kao prilika da prikupe energiju prije završnog snimanja.

Duranovci, koji su prodali preko 60 milijuna albuma od prvog singla "Planet Earth" prije više od 20 godina, tvrde da se ne radi o oživljavanju onoga što je bilo u osamdesetima, budući da su i u devedesetima imali nekoliko hitova, što znači da cijelo vrijeme pjevaju i sviraju.

Iako su bili izrugivani zbog video-spotova u kojima jašu na slonovima i pokazuju se na jahtama odjeveni u svilena odijela, više od 50.000 Internet stranica posvećeno je grupi Duran Duran, a među njihove obožavatelje ubrajala se i pokojna princeza Diana.

Njihova ljubav spram olovke za oči i spreja za kosu i dalje traje, a 40-godišnjaci su dodali još jedan datum na turneji po Japanu nakon što je koncert u Tokiju rasprodan za manje od 30 minuta.

"Željeli smo započeti turneju na mjestu gdje smo bili sigurni da će nas dobro primiti", izjavio je pjevač Simon Le Bon, o kojem često pišu tabloidi zbog stila života i povremenih nezgoda s čamcem, i dodaje da ih "pjevanje u grupi održava mladima i živahnima".

Pročitajte više