Dvoboj usana: Mogu li Hrvatice i u tome nadmašiti svjetske ljepotice?

NAKON grudi i stražnjica, ostalo je da usporedimo još jedan od udarnih ženskih aduta - usne. Donosmo vam devet poznatih Hrvatica i njihove "inozemne pandane", a na vama je da odlučite čije su usne bolje, ljepše i senzualnije te nas o svemu, naravno, izvijestite na forumu.

Inače, ispitivanja pokazuju kako muškarci na ženama prvo primijete oči, a nakon toga slijede usne, najsenzualniji ženskog tijela koji navodno otkriva ženin karakter. Pune usne, prema nekim stručnjacima, pripadaju ženama koje previše pričaju i obožavaju "doggy style" seks, srednje debele usne imaju izrazito inteligentne i neprekidno napaljene žene. Najgore su, prema ispitivanjima, prošle žene s tankim usnama - zločeste su, zavidne i bezobrazne.

Iva Visković i Jessica Simpson imaju puno toga zajedničkog - i jedna i druga su glumice i pjevačice, osim što "American sweetheart" Jessica zapravo nema nikakvog talenta, već bodove skrušeno skuplja trepčući očima i cvileći na mikrofon, dok Iva Visković sjajno glumi, a sudeći po showu "Zvijezde pjevaju" - i pjeva! A koja ima bolje usne?

Aleksandra Grdić, skrušena obožavateljica kvarc lampe i umjetnih trepavica od bikovog brka, ako ništa drugo, zna kako napućiti svoje usne. Možda su zato muškarci tako ludi za njom. S druge strane, britanska kraljica mode Kate Moss, poput Alex nema prevelike usne, no vrlo dobro zna kako ih nositi.

O Severininim usnama u više su se navrata vodile polemike - je li ih povećala ili nije? Dok jedni tvrde kako "takvo nešto jednostavno ne može biti prirodno", Seve kaže da ju je Bog nagradio putenim i "bogatim" usnama. U istim se razmjerima uvijek govorilo o usnama prelijepe Monice Belucci. Dakako, kad bi se te dvije dame ljubile međusobno - to bi tek bio pravi dvoboj usana!

O Vlatki Pokos, plavuši tankih usana i previsoke štikle, mnogi muškarci misle kako je oličenje ženske senzualnosti. Vlatka vrlo dobro zna nositi tanke usnice, koje podjednako lijepo pristaju i Demi Moore, glumici koja je pod stare dane ulovila Ashtona Kuchera, jednog od najseksi komada u Hollywoodu. Šteta samo što je spiku o svojoj ljepoti pokvarila priznanjem kako dobar izgled duguje - pijavicama.

Problematičnu, ali prezgodnu Britney Spears lako je usporediti s rastezljivom Stefany Hohnjec. Obje su plavuše, vole se fotografirati i obje lijepe muške poglede na neke dijelove svog tijela. Osim što Stefany ima bolje i veće sise, osmijeh novopečene farmerke muškarce teško ostavlja ravnodušnima, baš kao i smješak pjevačice koja se, po svemu sudeći, ipak vraća na vrh svjetske glazbene scene.

Koja ima ljepše usne - Barbara Radulović ili Adriana Lima? Jedna je voditeljica koju kamera i fotoobjektivi obožavaju, druga je manekenka koja se može pohvaliti uspjehom svjetskih razmjera. No, jedna je stvar sigurna - i Barbara i Adriana svojim usnama mame poglede ne samo muškaraca, već i žena.

Voditeljica Mia Kovačić, osim što ju je majka priroda (ne)pravedno nagradila besprijekornom linijom tijela, lijepom kožom, licem i ostalim, k tomu ima usne o kakvima mnoge djevojke mogu samo sanjati. Rijetke su potpuno prirodne ljepotice, baš kao što je i Gisele Bündchen, brazilska manekenka za koju mnogi kažu kako je - jednostavno savršena.

"Mala od Drpića", Nives Celzijus, još je jedna od ljepotica koja gdje god da se pojavi na koljena baca sve oko sebe. Majka dvoje djece, nakon napornih trudnoća i poroda, i dalje izgleda sjajno. Katie Price poznatija kao Jordan, s druge strane, tvrdi kako "nije loša majka" (iako njezina bivša dadilja stavlja ruku u vatru da se Jordan užasno odnosi prema djeci). Bez obzira na tešku narav i supruga Petera Andrea, starleta svakodnevno prima ponude za brak.

Lorena Čavar je senzualna, elegantna, seksepilna i prelijepa, baš poput njezinih sočnih punih usana koje odaju kako je Lorena elokventna mlada dama koja je svjesna svog besprijekornog sofisticiranog seksepila. Tako, naime, tvrde stručnjaci - što deblje usne, to više pričaš. U skupinu takvih samosvjesnih žena spada i glumica Jessica Alba zbog čijih bi se usana jednog dana mogli voditi ratovi.

D.K., L.V.

Pročitajte više