Eileen Ryan, majka Seana Penna, preminula je u 95. godini

Foto: Profimedia

EILEEN RYAN, glumačka veteranka i majka slavnog oskarovca Seana Penna, umrla je u nedjelju u svom domu, navodi se u izjavi koju je objavio glasnogovornik obitelji, piše CNN.

Imala je 94 godine te bi 16. listopada napunila 95. Detalji o uzroku njezine smrti nisu navedeni.

Ryan se pojavila u više od 60 televizijskih emisija i filmova tijekom svoje desetljeća duge karijere, uživajući u žanrovskim preokretima kao što su Eight Legged Freaks iz 2002. i Feast iz 2005. Također se pojavila u hvaljenim filmovima Magnolia 1999. i  2001. u I am Sam.

Njezini televizijski nastupi uključuju The Twilight Zone iz 1960., zatim E.R., Ally McBeal, kao i NYPD Blue nekih 35 godina kasnije.

Osim Pennu bila je majka još dvojici sinova

Ryan, rođena kao Eileen Annucci, upoznala je svog supruga, pokojnog redatelja Lea Penna, 1957. u New Yorku na probama za The Iceman Cometh, stoji u izjavi.

Par je počeo živjeti zajedno tjedan dana nakon upoznavanja, a vjenčali su se nekoliko mjeseci kasnije, dodali su priopćenju. Njihov brak trajao je 41 godinu, sve dok Leo Penn nije umro 1998.

Osim Seana Penna, par je imao i sina Michaela Penna, pjevača hit singla iz kasnih 80-ih No Myth, i pokojnog glumca Chrisa Penna, koji se pojavio u filmovima visokog profila, uključujući Reservoir Dogs i True Romance. Chris Penn preminuo je u siječnju 2006. u dobi od 40 godina.

Pročitajte više