Ekskluzivno: Đorđe Balašević protiv malicioznih kretena!

ĐORĐE BALAŠEVIĆ nije poznat kao faca željna medijske pozornosti. Sa svojom vjernom publikom Đole komunicira kroz svoj rad: kroz glazbu, romane, monodrame, a odnedavno i kroz film. S novinarima ne priča često, vjerojatno zato što su ga kroz devedesete u Srbiji zbog naprednih stavova prikazivali u izrazito negativnom kontekstu.

No, trodnevna manifestacija "Vasa Ladački u Opatiji" ipak je bila poseban trenutak u njegovoj karijeri, povratak na veliku scenu nakon podužeg izbivanja pa ga nismo mogli pustiti da ode prije nego stane pred Indexovu kameru. Prirodan i opušten, baš kao na koncertima, panonski smiren, jednostavan i duhovit, Đole Balašević je izuzetan sugovornik.

"Za izdavanje novih albuma nema više nekog komercijalnog interesa. Ali neke mi se pjesme motaju po glavi, vjerujem da ću ih uskoro snimiti s Panonskom mornaricom. Pa ćemo ih onda staviti na neku internetsku stranicu, sami sebe ispiratizirati, samo da to što brže stigne do publike", otkrio je nam je Balašević ono što većinu njegovih obožavatelja najviše zanima. Zadnji je album, naime, Đole objavio prije više od šest godina.

Poklonike Balaševićevog specifičnog glazbenog izričaja koji nisu mogli prisustvovati velikom koncertu u Opatiji sigurno će obradovati informacija da uskoro slijede novi koncerti; Panonska mornarica ide na turneju, a najbolji nastupi, kako Đole kaže, tek dolaze. "Ovo je bio prvi koncert, sad znamo kako to zvuči", kaže Balašević. Cijeli razgovor s Đoletom u kojem proslavljeni kantautor govori o filmu, glazbi, politici pogledajte u ekskluzivnom video zapisu.

Pročitajte više