Ekskluzivno: Lamborghinijevo razotkrivanje

NAKON mjeseci iščekivanja i četiri teasera iz Lamborghinija konačno dolaze prve službene fotografije novog modela.
 
Lamborghini Estoque predstavljen je odabranim gostima dan prije svečane premijere u Parizu. Kao što se i očekivalo, Estoque je tzv. coupe s četiri vrata, te kao takav ulazi u aktualne rasprave oko ostalih noviteta, Astonovog Rapidea i Porsche Panamere.

5,15 metara dugačak Lambo zadržao je nizak profil poznatih Lambovih proizvoda, dok od Reventona uzima dizajn prednjeg odbojnika, poklopca motora, te LED svjetala. Iznutra je predviđen boravak četiri putnika koji će na raspolaganju imati potpuni komfor, čak i za osobnu prtljagu.
 
Za razliku od jučerašnje informacije sada se opet spominje 560 KS snažan V10 motor kao pogonski stroj. Valja imati na umu da je to neslužbena informacija te da je sve otvoreno, čak i mogućnost ugradnje V12 TDI dizelaša. U takvom ozračju najavljeni plan od 3.000 primjeraka godišnje ne čini se tako nemogućim.

Zato je sasvim sigurno kako je isti ugrađen sprijeda, kao i da će nove informacije curiti u narednim satima. Što se pak proizvodnje tiče, kao realan termin smiješi se početak 2010. godine.

Pročitajte više