Emily Ratajkowski o filmu Blonde: Društvo je opsjednuto, radimo fetiš od ženske boli

Foto: Instagram

EMILY RATAJKOWSKI komentirala je film Blonde koji govori o životu glumice Marilyn Monroe.

U videu koji je objavila na TikToku slavna manekenka rekla je da ju ne čudi što je "objavljen još jedan film koji radi fetiš od ženske boli, čak i kada su mrtve". Dodala je da je društvo opsjednuto ženama poput Amy Winehouse, Britney Spears i princeze Diane.

"Svi mi zapravo radimo fetiš od ženske boli. Opsjednuti smo mrtvim djevojkama i serijskim ubojicama. Sa sigurnošću mogu reći da sam naučila glorificirati bol u svom životu", dodala je.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

Film nije oduševio gledatelje

Inače, novi film o legendarnoj glumici Marilyn Monroe, koji je prije nekoliko dana izašao na Netflixu, nije oduševio publiku. Naime, film ne prikazuje pravu Marilyn i nije riječ o njenoj stvarnoj biografiji, već fikcijskom romanu spisateljice Joyce Carol Oates. 

Autorica knjige Blonde je opisala kao feministički film koji ima cilj potaknuti raspravu među suvremenom publikom.

"Način na koji se Kennedy odnosio prema Marilyn Monroe nije bio i još uvijek nije toliko različit od načina na koji se mnogi moćni muškarci, posebno u Washingtonu, ponašaju prema svim ženama, osim prema svojim suprugama", rekla je Oates za Vanity Fair France.

 

Gledatelji su između ostaloga kritizirali degutantne scene silovanja. "Gledala sam 20 minuta ovog filma i odmah sam morala provjeriti društvene mreže da vidim jesam li nešto propustila i gadi li se i drugim ljudima", napisala je jedna gledateljica na Twitteru.

Film je zabranjen mlađima od 17 godina.

Pročitajte više