Emily Ratajkowski pokazala svoj neobično uređen stan od dva milijuna dolara

Foto: Instagram

MANEKENKA Emily Ratajkowski i njezin suprug Sebastian Bear-McClard, prema pisanju New York Posta, ne plaćaju najamninu za stan u New Yorku jer su pronašli rupu u zakonu. Stoga ne čudi što su uspjeli uštedjeti dovoljno novca da si kupe drugi stan u Los Angelesu, u trenutno veoma traženom kvartu Echo Park. Za stan su u svibnju prošle godine dali dva milijuna dolara, a nedavno se manekenka i glumica pohvalila uređenjem svog doma.

Osim nje i Sebastiana, u stanu žive njihovi ljubimci, čivava i štene koje su nedavno nabavili.

Kako se može vidjeti s fotografija, stan je okružen dvorištem koje slavni par koristi, a kroz mnoštvo prozora u njega pada puno dnevne svjetlosti.

Kad je riječ o uređenju, manekenka se odlučila za boho vibru. Kako je njen otac David Ratajkowski slikar, Emily je naslijedila njegovu strast prema umjetnosti te je zidove stana ispunila slikama. Na jednom zidu može se vidjeti i portret njenih roditelja.

Zgrada u kojoj su kupili stan izgrađena je 1946. godine te je restaurirana.

Kad je riječ o njihovom stanu u New Yorku, Emily i Sebastian su našli rupu u "zakonu o potkrovlju" (Loft Law). New York Post opisuje ga kao "pravnu rupu s ciljem zaštite umjetnika u usponu s niskim primanjima".

Zakon o potkrovlju zaživio je još 1982. godine u svrhu zaštite stanara slabijeg imovinskog stanja određenih zgrada u Velikoj Jabuci od nekvalitetnih uvjeta življenja, ali i neopravdanog povećanja stanarine ili iseljenja. Ipak, postoji i Zakon o potkrovlju koji se tiče umjetnika te ga treba razlikovati od prethodno spomenutog.

Ovaj za umjetnike kaže kako stanar mora imati dokument koji je ovjerilo Državno vijeće za umjetnost u New Yorku ili gradski Odjel za kulturna pitanja kako bi uopće mogao živjeti u stanu. Ipak, to Emilynom suprugu, glumcu i producentu nije problem, što ljuti njegova stanodavca koji tvrdi kako se McClard i dalje lažno predstavlja kao umjetnik u usponu, iako se procjenjuje da je "težak" oko 12 milijuna dolara, odnosno oko 79 milijuna kuna.

Najamninu za spomenuti stan u Bleecker Streetu u kojem živi od 2013. godine, nije platio od kraja 2017. godine, zbog čega je trenutno dužan barem 120 tisuća dolara.

Emily je stala u obranu svog supruga i poručila da se iza cijele priče kriju interesi građevinskog lobija.

Pročitajte više