Emitiran kviz "Tko želi biti milijunaš" koji je dao prvu milijunašicu

HRVATSKA radiotelevizija (HRT) emitirala je večeras emisiju kviza "Tko želi biti milijunaš" u kojoj je nakon dosta iščekivanja jedna sudionica uspjela osvojiti glavnu nagradu u iznosu od milijun kuna.

Na svih petnaest pitanja, prvi put otkad se taj kviz emitira u Hrvatskoj, uspjela je odgovoriti 31-godišnja Mira Bićanić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti iz Virovitice.

Na milijunaško pitanje "Koja je TV voditeljica 2001. istrčala Pariški maraton", Mira Bićanić točno je odgovorila da se radi o Sandri Antolić, uz koju su, kao mogući odgovori bili ponuđeni i Mirjana Hrga, Mirna Zidarić i Ines Preindl. Pri odgovoru na to pitanje iskoristila je jedini preostali "joker" - publiku. Za točan odgovor opredijelilo se 54 posto gledatelja u studiju.

"Još nisam svjesna... meni novac ne znači puno u životu, a na kviz sam se prijavila na nagovor drugih", rekla je Mira Bićanić.

Prva hrvatska milijunašica gotovo se spotaknula na sedmoj "stepenici" kada se na pitanje "Tko se ne rađa iz jajeta" dvoumila između dupina i krokodila.

Kviz "Tko želi biti milijunaš" svojeg prvog milijunaša u Hrvatskoj dobio je u 94. emisiji.

Iako su taj kviz smislili Englezi, po podacima "Jutarnjeg lista", oni su na svojeg prvog milijunaša čekali 122 emisije, Amerikanci 188, a Nijemcima je trebalo čak dvije godine.

"Milijunaš" je prvi puta emitiran u Engleskoj 1998. na britanskom ITV-u, a trenutačno se emitira u 80-ak zemalja.

Pročitajte više