Eric Clapton financira antivakserski bend

Foto: EPA

ERIC CLAPTON financira antivaksersku glazbenu skupinu, piše Rolling Stone.

27-godišnji glazbenik Cambel McLaughlin, član grupe Jam for Freedom, koja svira za "slobodu u odlučivanju o svom zdravlju", rekao je magazinu da je Clapton preko platforme GoFundMe donirao tisuću funti bendu kad im je automobil razbijen u prometnoj nesreći.

McLaughlin je rekao i da im je Clapton donirao još novca nevezano uz GoFundMe kampanju, no nije htio otkriti koliko točno su dobili od slavnog rokera.

Osim toga, Clapton im je navodno ponudio svoj kombi kao privremenu zamjenu za njihov uništeni automobil. Rolling Stone piše da je Clapton izrazio želju za suradnju s bendom te da je pohvalio to što sviraju za "slobodu vezanu uz zdravlje". 

Američki mediji ovo su protumačili kao činjenicu da Clapton više ne samo da podupire antivaksere već ih i financira.

Claptonovi predstavnici nisu htjeli komentirati tvrdnje člana benda. 

Inače, Clapton je nedavno objavio i pjesmu protiv covid-mjera. Clapton je i ranije kritizirao cjepiva protiv covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom, za koje je rekao da je rezultiralo "katastrofalnim posljedicama po njegovo zdravlje".

"Strahovao sam da više nikad neću svirati gitaru", rekao je tada. 

Tvrdnje da su cjepiva protiv covida-19 sigurna nazvao je propagandom, dodavši da je "teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje sada ima". 

Clapton je u srpnju odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o cijepljenju, tvrdeći da je to diskriminacija. 

Pročitajte više