Eurosong: Andrea će strgnuti haljinu pred očima cijele Europe

ANDREA ŠUŠNJARA, koja zajedno s Igorom Cukrovim izvodi pjesmu "Lijepa Tena" s kojom će se Hrvatska predstaviti na Eurosongu, na moskovsku će pozornicu u četvrtak, 14. svibnja izaći u crnoj haljini. Ali tu priči nije kraj, Andrea će haljinu, tijekom izvođenja pjesme, strgnuti sa sebe i zablistati u bijeloj kreaciji Matije Vuice. Ovo je skidanje, kao i cjelokupan vizualni identitet hrvatskih predstavnika, osmislio je Viktor Drago sa svojim kreativnim timom.

Mlada Splićanka će haljinu skinuti na sličan način kao što su to na Eurosongu prije nje napravile njezine prethodnice Severina Vučković, Danijela Martinović i Doris Dragović. Ponavljanjem tog elementa želi se stvoriti prepoznatljivi hrvatski simbol na Eurosongu. Osim što bismo time dobili svojevrstan hrvatski potpis, Andreino (pre)svlačenje bilo bi, na neki način, i posveta divama domaće estrade koje su se već okušale na ovom velikom glazbenom natjecanju.

Pjesma govori o čarobnoj i nedostižnoj ljubavi

"Suradnja na projektu Eurosong 2009 na poziv Tončija Huljića dogodila se spontano. Njegov poziv u trenutku je postao dogovor o kojem nismo puno raspravljali jer nam je vizija dvoje izvođača, Igora i Anderje, bila nekako zajednička. Raditi sa mnom nije uvijek lako, jer sam suradnik koji ne podnosi dnevne izvještaje o tome kako napreduje rad na projektu. No, Tonči se pokazao kao osoba od potpunog povjerenja. Sve je postalo još jednostavnije nakon što je snimljen promotivni spot koji je u potpunosti, po mom mišljenju, prenio emociju same pjesme i predstavio Igora i Andreu u novom svijetlu. Što se samog nastupa tiče, namjera mi je bila stvoriti dojam poput onog na spotu, te opustiti Igora i Andreu koliko je god moguće kako bi se koncentrirali na svoju vokalnu izvedbu. Pjesma ipak govori o čarobnoj ljubavi, nedostižnoj i ne nužno realiziranoj",  rekao je o suradnji s hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjem Eurosongu Viktor Drago.

Andrea ima nevjerojatno mali broj stopala

U kreacije koje će naši predstavnici nositi utrošeno oko 200 metara najfinijih tkanina i velike količine Swarowski kristala. Cukrov će pred svjetskom publikom nastupiti u kreacijama hrvatskih modnih marki Estare Culto i Elf`s. A, u slučaju da nešto pođe po krivu, za Igora su pripremljene čak tri kombinacije kostima.

Lijepoj Andrei kreativni tim je osmislio i pripremio dvije modne varijante: Elf`s haljinu od dva sloja s korzetom optočenim Swarovski kristalima, te kreaciju splitskog modnog studija Arileo. Kako Andrea ima nevjerojatno mali broj stopala, točnije veličinu 34, bilo je gotovo nemoguće pronaći odgovarajuće cipele za njezin nastup. Taj problem riješio je poznati splitski dizajner obuće Ledenko, izradivši dva prekrasna para scenskih cipela optočenih kristalima.  Jedna od novosti kod Andreje je i nova boja kose koja je pojačana ekstenzijama, a za cjelokupni izgled kose zaslužni su stručnjaci iz frizerskog salona GT.

Veliki ponos malog naroda

Na upit o mogućem plasmanu te o svom cjelokupnom dojmu vezan uz naše Eurosong predstavnike i njihovom nastupu Viktor Drago je izjavio: "Zadovoljan sam načinom na koji nas opisuju strani izvjestitelji nakon održanih proba u Moskvi. Mračna, moćna balada njihov je dojam, a meni se čini da nas upravo to ove godine može izdvojiti iz mase svjetlucavih eksplozija kiča i vatrometa te scenskih pomagala. 'Lijepa Tena' primjerena je Hrvatskoj zbilji i bliska našem mentalitetu i kulturi".
 
"Hrvati se nekako uvijek nadaju visokom plasmanu i postanu vrlo ljuti na svoje izvođače
ukoliko ih oni ne zadovolje u njihovim očekivanjima. To je ogroman teret koji malo tko može razumjeti. No, to govori i o velikom ponosu malog naroda" zaključio je Drago.

I.M.L.
Foto: Eurovision.tv

Pročitajte više