Evo gdje možete nabaviti sve za treniranje po povoljnijim Black Friday cijenama

Foto: Sport Vision

ZA sve vas koji ste odlučili biti fit ove jeseni i u potrazi ste za sportskom opremom te odjećom i obućom, imamo dobre vijesti. Sve što trebate za treniranje možete pronaći po povoljnijim cijenama povodom Black Weeka u Sport Vision trgovinama od 25. do 27.11.

Povodom Black Week akcija, Sport Vision u svojim trgovinama donosi do 40% popusta na odabrani nesniženi asortiman i 10% na sve već sniženo za stare i postojeće Sport&Bonus loyalty članove. Za loyalty program možete se registrirati u svakoj partnerskoj trgovini ili na webu.

Provjerite i Black Week akcije koje su već krenule u Sport Vision Outletima te na webshopu,  i koje traju do 27.11., a vrijede također za nove i postojeće Sport&Bonus loyalty članove.

U Sport Vision Outletima - WESTGATE Shopping City, Dugopolje, Mall Osijek i Designer Outlet Croatia - u sklopu 2+1 akcije najjeftiniji artikl možete dobiti za samo 1 kunu.

Na webshopu povodom Black Weeka dostupni su popusti do čak 80%, a isti popusti bit će dostupni na webshopu i na Cyber Monday - 28.11.

Ako ste neodlučni i još ne znate s kojim treninzima krenuti, u nastavku donosimo nekoliko fitness-programa koji su sve popularniji i s kojima nećete pogriješiti ako vam je cilj ostati fit i u formi tijekom jeseni i zime.

Trening koji sagorijeva kalorije i nakon što završite s vježbanjem

Već nekoliko godina raste popularnost tzv. HIIT (High intensity interval training) treninga koji pomažu pri oblikovanju tijela, ali i skidanju suvišnih kilograma. Intervalni trening visokog intenziteta bio bi svaki trening u kojem se izmjenjuju intervali velikog opterećenja (sile ili brzine) i odmora. Omjer vježbe i odmora najčešće se realizira 1:1, 1:2, 1:3, a duljina odmora ovisi o vašoj fizičkoj spremi.

HIIT bi trebao trajati ukupno između 10 i 30 minuta te je tijekom treninga svaku vježbu potrebno izvoditi što intenzivnije. Na primjer, za početnike bi bilo zgodno krenuti s HIIT treningom na sobnom biciklu, a on se može sastojati od 30 sekundi vožnje bicikla što je brže moguće s velikim otporom, nakon čega slijedi nekoliko minuta lagane vožnje s malim otporom. To bi se smatralo jednim ponavljanjem HIIT-a, a obično treba 4-6 ponavljanja u jednom treningu.

Još jedna prednost HIIT-a je ta što niste ograničeni na jednu vrstu vježbe. Možete to raditi na svim kardio spravama, a za one koji više vole trenirati vani ove se sesije lako mogu primijeniti na trčanje i vožnju biciklom. HIIT može sadržavati i vježbe s tjelesnom težinom - kao što su zgibovi, sklekovi, skokovi iz čučnja, ali i vježbe snage uz pomoć rekvizita kao što su bučice, girje i slični.

Tijekom izvođenja vježbi pripazite na to da ih izvodite pravilno i da unosite dovoljno tekućine. Popularnost ovog treninga leži i u činjenici kako zbog intenziteta vježbanja HIIT može ubrzati vaš metabolizam satima nakon vježbanja. To rezultira sagorijevanjem dodatnih kalorija čak i nakon što završite s vježbanjem.

Jeste li već čuli za barre trening?

Ako ne volite klasične treninge, barre trening bi vas možda mogao osvojiti. Ovaj popularni trening kombinira pokrete inspirirane baletom s elementima pilatesa, plesa, joge i vježbi snage. Barre trening pojačava izdržljivost i fleksibilnost bez prevelikog pritiska na zglobove, a možete ga odraditi na dva načina.

Prvi se izvodi uz pomoć baletne prečke ili sličnih zamjena, poput radne površine ili naslona stolice, i vlastite težine, dok drugi način uključuje rekvizite poput elastičnih traka, laganih bučica, lopti i slično. Trening se sastoji od malih, izometričnih pokreta koji stvaraju tenziju koja jača mišiće. Savjete i inspiraciju za kvalitetan barre trening možete pronaći na internetu, a mi vam predlažemo kućni trening od 18 minuta koji možete pogledati ovdje.

Trening koji gotovo svi mogu odraditi

Svima koji žele poboljšati držanje tijela i mobilnost već godinama se preporučuje pilates, a njegova prednost je što ga zbog lake prilagodbe mogu trenirati gotovo svi. Pilatesom istovremeno razvijamo mišićnu snagu i fleksibilnost mišića i zglobova, a ovakvim treningom razvijamo i koncentraciju i kontrolu. Naime, kod pilatesa je potrebno biti povezan s umom te usmjeren na pokret i disanje kako bismo odradili pravilno vježbe.

Prakticiranje pilatesa ima brojne benefite - štiti od bolova u donjem dijelu leđa, povećava stabilnost tijela te učimo osluškivati svoje tijelo i ovakvim treningom nastojimo postići ravnotežu između tjelesnog, duhovnog i umnog. Krenite s pilatesom već danas uz ovaj 25-minutni trening.

Uz jogu ćete se osjećati opuštenije

Joga je već godinama među najpopularnijim treninzima koji uz jačanje tijela doprinose i jačanju uma. Polagani pokreti i duboko disanje povećavaju protok krvi i zagrijavaju mišiće, dok držanje u pozi može povećati snagu i izdržljivost.

Jedna od najpopularnijih poza, kojom možete započeti svoje prakticiranje joge, takozvana je poza stabla. Balansirajte na jednoj nozi, a drugu nogu držite na potkoljenici ili iznad koljena (ali nikada na koljenu) pod pravim kutom. Pokušajte se usredotočiti na jednu točku ispred sebe dok balansirate jednu minutu.

Na internetu možete pronaći mnoštvo savjeta kako oblikovati kvalitetan joga trening, no jedno je sigurno - uz trening joge koji može sadržavati različite poze dosadi nema mjesta te ne biste trebali izgubiti brzo volju za treniranjem. Osim što poboljšava snagu, ravnotežu i fleksibilnost, joga nas opušta, pomaže u oslobađanju stresa te povećava razinu energije.  

Sadržaj donose Index i Sport Vision u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više