Evo zašto DJ može zaraditi milijun dolara za jedan nastup

Foto: EPA

DAVID GUETTA, Steve Aoki i Tiësto mnogima su već dobro poznata imena, a ovi DJ-evi progovorili su o milijunskim zaradama koje im njihova glazba donosi.

U dokumentarcu koji je BBC objavio na svom kanalu, otkriveno je da neki od najslavnijih DJ-eva mogu zaraditi i do milijun dolara za jedan jedini dvosatni nastup.

Zašto je to tako?

"Moji roditelji pružili su mi ponešto drugačije obrazovanje. Bili su veoma lijevo orijentirani, intelektualci, a kada si tinejdžer, uvijek želiš ići kontra svojih roditelja. Tako sam ja želio zaraditi što više novca, to je bila moja pobuna", rekao je Guetta.

DJ Tiësto otkrio je da kada je tek započeo karijeru bio sretan ako bi za jednu gažu dobio 100 dolara.

"Danas mnogi DJ-evi zarađuju velike novce. To je postalo ludo. Fascinantno je koliko se može zaraditi baveći se ovim poslom", rekao je.

"Nakon buma EDM-a u Americi i dogovaranja rezidencija u Las Vegasu, mnogi DJ-evi u jednoj noći počeli su zarađivati koliko su nekad dobivali u jednoj godini", dodao je.

Steve Aoki je napomenuo kako je to sve posao koji se odražava na ekonomiju.

"Ako neki klub zbog mog nastupa zaradi milijun dolara, onda mislim da ja zaslužujem barem pola od toga. Tko ima manju moć, ima manji udio. To je sve biznis", zaključio je.

Pročitajte više