Evo zašto je dobro kupovati automobil online

Foto: 123RF, Neostar

NIJE TAJNA kako Hrvati sve više kupuju online. Prema istraživanju Eurostata iz 2018. godine, online smo najviše kupovali elektroniku, odjeću i obuću, bijelu tehniku, namještaj, kućanske aparate i ostale stvari za kućanstvo, a najmanje hranu, knjige i ulaznice za razne događaje.

No trend koji je u porastu, kako u Europi tako i u Hrvatskoj, online je kupovina automobila.

Može li online kupovina automobila pružiti bolje iskustvo kupnje ili je dobri stari odlazak u salon nezamjenjiv? Univerzalnog odgovora nema, no spomenut ćemo koje su to prednosti i mane i online i offline kupovine automobila, a koje biste trebali uzeti u obzir ako razmišljate o bilo kojoj od ovih opcija.

Offline kupovina neće nestati

Dio Hrvata još uvijek preferira odlazak u salon prilikom odabira svog limenog ljubimca. Kupce privlači činjenica da automobil mogu vidjeti uživo i sjesti u njega, a tu su i razgovori s prodajnim savjetnikom koje neki smatraju neophodnima za pravilan izbor automobila. Prilikom kupnje na licu mjesta imate i mogućnost testne vožnje automobila, što se kupcima savjetuje da uvijek i iskoriste.

Za drugi dio Hrvata odlasci u salon, dugotrajni razgovori s prodajnim savjetnikom i hrpa papirologije suviše su staromodan način kupnje, koji žele izbjeći. Osim toga, dolasci u salon kod kupaca stvaraju i određen pritisak pa ne mogu hladne glave razmisliti o svojoj odluci. Zato se sve više njih okreće online kupovini, uz koju mogu zaboraviti na hrpu papirologije i spomenuti pritisak. 

Neostar, brand Auto Zubaka, omogućuje vam online kupovinu rabljenih automobila, a na web stranici možete pronaći velik izbor rabljenih automobila te ih filtrirati kroz model, godinu ili jednostavno pregledavati po boji, opremi, pređenim kilometrima ili drugim parametrima.

Uzmite si vremena

Kupovina automobila, novog ili rabljenog, nije mala stvar, a ni mali trošak pa zbog toga trebate uzeti dovoljno vremena i dobro razmisliti koji model trebate, koliko možete potrošiti i slično. Za razliku od kupnje u salonu, prilikom online kupovine nema pritiska prodajnog savjetnika i možete si uzeti dovoljno vremena te pregledati sve modele automobila za koje ste zainteresirani, kao i proučiti njihove karakteristike te ih tako usporediti.

Na stranici Neostar automobile možete pregledavati kroz 360 slike pa vam neće promaknuti ni jedan detalj. Na fotografijama žuti rombovi s uskličnikom označavaju oštećenja, a plavi krugovi označavaju dodatnu opremu i posebne dodatke. Kupovinom na provjerenim stranicama poput ove sigurni ste da opis i fotografije prikazuju stvarno stanje vozila. Pregledati možete i interijer automobila, po istom principu.

AutoZubak Neostar omogućuje vam i da jednim klikom pregledate servisnu povijest automobila i provjerite sve datume i servisne radove izvedene na vozilu.

Online možete rezervirati automobil i izračunati ratu leasinga

Jedna od prednosti online kupnje je i ta što ne trebate pamtiti silne brojke odmah na licu mjesta i u glavi zbrajati i oduzimati kako biste si predočili mjesečni trošak kupite li automobil. Na web stranici Neostara možete brzo i jednostavno napraviti izračun, a podesiti možete trajanje i prijeđene kilometre te na taj način odmah znati kolika će vam biti mjesečna rata.

Odobrenje leasinga od trenutka predaje dokumentacije nije duže od 48 sati. Automobil možete i rezervirati na 15 dana pred autorizacijom na kartici.

Uz sve navedeno, kupite li vozilo online ili offline, AutoZubak Neostar poklanja vam policu AO te jamstvo na rabljeno vozilo u trajanju od 12 mjeseci.

U redu je predomisliti se

Nova dimenzija kupnje automobila zasad je još uvijek nepoznanica kod Hrvata. No cijela stvar narudžbe je prilično jednostavna, a željeni automobil će vam biti dostavljen na kućna vrata.

Iako mnogi ističu probnu vožnju automobila od sat ili dva kao prednost offline kupovine automobila, činjenica je da vam Neostar daje mogućnost da svoj automobil vratite nakon 15 dana ako niste zadovoljni. Ne traže objašnjenja ako se odlučite na takav korak i preuzimaju automobil od vas.

Prije kupnje

Bez obzira na to kupujete li novi ili rabljeni automobil, prije kupnje obavezno razmislite o nekoliko stvari. Za početak odredite realan budžet jer potrošite li previše, teško ćete moći bezbrižno uživati u novom limenom ljubimcu. Kupujete li rabljeni automobil, za pojašnjenje nekih parametara ne ustručavajte se potražiti pomoć stručnjaka. Razmislite i o tome kakav vam automobil treba. Koristite li ga uglavnom za vožnju do trgovine ili posla, nabavite gradski auto. Putujete li često s cijelom obitelji, uzmite auto s velikim prtljažnikom. Proces kupnje automobila nemojte shvaćati olako i odluke nikako ne donosite prebrzo.

Sadržaj donosi Index u suradnji s AutoZubak Neostar te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više