Facebook mu blokirao korisnički račun zbog reklame za Google+

WEB DEVELOPER Michael Lee Johnson odlučio je u što kraćem roku skupiti velik broj prijatelja na novoj društvenoj mreži Google+ pa je stoga na Facebooku kreirao oglas kojim poziva ljude da ga dodaju kao prijatelja. Oglas je bio sljedećeg sadržaja: "Dodajte Michaela na Google+: Ukoliko ste jedan od sretnika koji imaju Google+ korisnički račun, dodajte Michaela Leeja Johnsona. internetskog geeka, developera aplikacija, tehnološkog virtuoza".



Facebook je sporni oglas izbrisao, a pritom i zabranio Michaelu svako daljnje oglašavanje na Facebooku te suspendirao sve ostale njegove kampanje uz objašnjenje: "Vaš korisnički račun je blokiran. Sve vaše kampanje su stopirane i neće ponovno biti pokrenute ni pod kojim uvjetima. Generalno, blokiramo račun ukoliko previše oglasa povezanih s njim krši Pravila korištenja ili Upute za oglašavanje. Nažalost, ne možemo vam specificirati koja su pravila prekršena. Ukoliko imate bilo kakvih daljnjih pitanja, molimo vas pročitajte Pravila korištenja i Upute za oglašavanje".

Nakon toga je Michael odlučio izbrisati svoj profil na Facebooku i posve prijeći na Google+, gdje je dosad prikupio gotovo 1.500 prijatelja. "Najbolja stvar koju sam ikad napravio je brisanje mog Facebook profila (Sad imam više vremena za korištenje Google+)", napisao je jutros Michael.

Pročitajte više