Facebook najavio da će se riješiti i ovih iritantnih objava

Foto: Instagram

IZ FACEBOOKA su najavili kako se hvataju u koštac s još jednom virtualnom pošasti koja kvari doživljaj ove društvene mreže. Ovog puta su na udaru oglasi i postovi koji promoviraju čudesne lijekove, pilule za mršavljenje te netočne nadriliječničke informacije.

Potvrđeno je da će se algoritmi mijenjati kako bi se spriječili senzacionalistički sadržaji na zidovima korisnika. "Kako bismo pomogli ljudima da dobiju točne zdravstvene informacije i potporu koja im je potrebna, naš je najvažniji zadatak da senzacionalističke sadržaje smanjimo na minimum", napisao je na blogu Travis Yeh, menadžer u Facebooku.

Ova najava stiže nakon što je Facebook prozvan upravo po pitanju širenja netočnih informacija o ljudskom zdravlju. To se u prvom redu odnosi na čitavu znanstveno neutemeljenu kampanju protiv cijepljenja djece koja se Facebookom proširila munjevitom brzinom. Istraživanje pokazuje da se upravo zbog laži na društvenim mrežama broj djece zaražene ospicama u Velikoj Britaniji prošle godine utrostručio, prenosi Yahoo.

Pročitajte više