Fanovi, radujte se: Okuplja se originalna postava Guns N´ Rosesa

Foto: Guns N' Roses

SLUŽBENO je potvrđeno: Axl Rose, Slash i Duff McKagan zasvirat će na poznatom festivalu Coachella, a postoji i mogućnost da će napraviti turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

U posljednje se vrijeme mnogo šuškalo o ponovnom okupljanju Guns N'Rosesa, a prema zasad dostupnim informacijama članovi benda zajedno će zasvirati u Indiju u Kaliforniji 16. i 23. travnja, više od 20 godina otkako su Axl Rose i Slash zadnji put svirali zajedno.

Organizatori festivala, koji se održava u pustinji 200 kilometara zapadno od Los Angelesa, u ponedjeljak su objavili program i time potvrdili nagađanja da će se Gunsi ponovo okupiti u izvornoj postavi. Frontmen Rose, gitarist Slash i basist McKagan posljednji su put svirali zajedno 1993. u Buenos Airesu na turneji "Use Your Illusion".

Nagađanja o ponovnom okupljanju Gunsa krenula su lani kad je Slash otkrio da su on i Rose riješili sve probleme koje su imali. "To je jako cool", rekao je. Prije toga otkrio je da bi ponovno okupljanje benda "moglo biti jako zabavno".

Na internetskoj stranici benda prošlog mjeseca pojavio se njihov klasični logo, a u kinima u kojima se prikazuju "Ratovi zvijezda: Sila se budi" vrtjela se i najava koncerta na Coachelli, na kojoj su se mogle vidjeti scene okupljene gomile ljudi, dok je u pozadini svirala pjesma Gunsa.

Na festivalu će se nakon pet godina stanke ponovo okupiti i grupa LCD Soundsystem. Coachella, jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenih festivala, odvija se dva uzastopna vikenda u travnju, od 15. do 17. i od 22. do 24. travnja.

LCD Soundsystem će biti glavni izvođači u petak (15. i 22. travnja), Gunsi u subotu (16. i 23. travnja), a u obje nedjelje će to biti Calvin Harris. 

 

Pročitajte više