Filip Dizdar: Veselilo bi me da dospijem u finale Dore

TALENTIRANI Filip Dizdar pojavit će se na ovogodišnjoj Dori pjesmom "Sunce" koju je za njega napisao Aljoša Šerić iz Ramireza. Svoju je karijeru započeo u emisiji "Showtime" kao i Mijo Lešina te Franka Batelić s kojima će se ove godine susresti u Opatiji, a njih također ističe kao svoje favorite za Doru. "Moji favoriti su ujedno i moji bivši kolege sa Showtimea, Mijo i Franka. Inače smo i dalje jako dobri prijatelji tako da sam na njihov glazbeni izričaj već navikao i međusobno smo si podrška", rekao nam je Filip.

"Morali bi Aljošu pitati kome je posvetio pjesmu"

Iako mu je ovaj nastup prilika da izađe iz sjene svoje popularnije sestre, Natali Dizdar i pokaže svoj talent, kaže da ga ne brinu nagađanja oko pobjednika Dore i svrstavanja izvođača u neki uži krug. "Iskreno ne zamaram se previše s tim niti se pokušavam upuštati previše u nagađanja. Puno sam puta doživio da takva neka svrstavanja na kraju budu ništa više negoli samo tračevi tako da ih ne uzimam previše ozbiljno", tvrdi mladi glazbenik. Pjesmu "Sunce" kojom će nastupiti na natjecanju, pjevat će "svim zaljubljenim ljudima", ali priznaje da ne zna kome je posvećena. "Kako je Aljoša Šerić napisao tekst i glazbu morali bi njega pitati kome je posvetio", kaže nam Dizdar.


Komentari na pjesmu su "više nego pozitivni" što jako veseli talentiranog pjevača, a nada se da bi mogao s njom proći u finale. "Pjesma se već počela vrtjeti i na radio postajama, a iskreno bi me veselilo da dospijem u finale, no ako mi to i ne pođe za rukom imam veliku vjeru u svoju pjesmu te ću ju nastaviti promovirati", rekao je Filip. Za Doru ne planira neki spektakularan scenski nastup, jer tvrdi da mu je u cijeloj izvedbi najbitnija pjesma. "Što se tiče scenskog nastupa, ne spremam ništa spektakularno, više će to biti nekakva improvizacija i pokušaj prenošenja pozitivne energije na publiku. Ne vidim baš sebe kao izvođača iza kojeg su plesači s nekom određenom koreografijom, jer za mene pjesma mora biti u prvom planu", kaže on. Isto tako, smatra da izgled izvođača ne treba biti bitniji od izvedbe. "Mislim da nije izgled bitan osim ako je dio scenskog nastupa. Glazba je i treba ostati u prvom planu. Pravi primjer je Susan Boyle koja je cijeli svijet osvojila svojim vokalom", kaže brat Natali Dizdar.

"Na Eurosongu bi mogao upaliti neki hibrid modernog s tradicionalnim"

Predviđa da će tijekom nastupa imati tremu, kao i uvijek ali ne smatra da je to nešto loš. "Kako je vrijeme prolazilo počeo sam gledati na tremu kao da mi govori da mi je stalo do onog što radim i sad mi je to motivacija", zaključuje Filip. Iako je Oslo još daleko, Dizdar smatra da bi na Eurosongu mogla proći pjesma s tradicionalnim zvukom. "Smatram da ne postoji nekakva šablona kakva pjesma treba biti za Eurosong, jer i sami smo svjedoci da već nekoliko zadnjih godina pobjeđuju potpuno različiti izvođači. Po meni je najvažnija originalnost pjesme i da ima ono nešto što te osvoji na prvo slušanje. No kako u Hrvatskoj zaista ima zanimljivih izvornih zvukova i po tome smo vrlo raznoliki možda za ovakav tip manifestacija neki hibrid modernog s tradicionalnim bi možda jednom i mogao 'upaliti' na Eurosongu nego prizvuk čistog popa", kaže mladi glazbenik.

Pročitajte više