Finale adventa u Zagrebu ovog vikenda: Zimska čarolija o kojoj ćemo pričati do sljedećeg Božića

Foto: Vedran Tolić/A.D/Index

NEKAKO su brzo prošli tjedna od otvorenja adventa u Zagrebu koji je oborio sve rekorde posjećenosti i sadržaja.

Nakon izbora za najbolju božićnu destinaciju u Europi, Zagreb je tako u prosincu 2015. dobio i svog prvog milijuntog gosta - Clare Morrison iz Velike Britanije. A u posljednjem mjesecu prošle godine zabilježen novi rekord u dolascima i noćenjima gostiju, kažu iz Turističke zajednice Grada Zagreba.

Zadnjih tjedana dana iznenadio nam nas je i snijeg pa su tako Zagrepčani i gosti mogli uživati u pravoj zimskoj čaroliji.

I mi smo na Indexu redovito pratili sve oko adventa, a obišli smo i sve kućice na Zrinjevcu, Tomislavcu, Europskom trgu, na špici te u Kurelčevoj na Fuliranju gdje smo probrali "najbolje od najboljeg" pa zato ako još niste iskoristite zadnji vikend ovosezonskog božićnog ugođaja i počastite se nečim finim.

Još je malo vremena ostalo i da probate američke hot dogove u kućicama pod nazivom "EAT ME". Tamo se nudi nešto sasvim drugačije nego kod ostalih ugostitelja. Kobasice domaće izrade sa pregršt raznih priloga, izvrsna kuhana vina i punčevi. Već popularni američki hot dog ljuti Chuck Norris i blagi Bruce Lee te Mexican, Nyc i Sweet chili.

Svi hot dogovi ispunit će sva vaša očekivanja i oduševit će i najosjetljivija nepca. Pregršt svježeg povrća, raznih priloga i umaka čini ponudu na adventu sasvim drugačijom od ostalih, a ovaj tim ljudi pazi na svaki detalj počevši od okusa, izgleda i ambalaže te najvažnije kvalitete hrane. Za ovakve specijalitete se isplati čekati u redovima.

Za one koji posebno vole slavljeničku atmosferu u gradu predlažemo da se prisjete kako je to bilo na dan otvorenja, te što su tada snimile naše kamere.


Za one koji posebno vole slavljeničku atmosferu u gradu predlažemo da se prisjete kako je to bilo na dan otvorenja, te što su tada snimile naše kamere.

Uživajte prije nego li se ugase sve lampice do sljedećeg adventa u Zagrebu.
 

Pročitajte više