Goran Kos pobjednik HTZ-a, Marceli tijekom nastupa pukla haljina

GORAN KOS pobjednik je showa Hrvatska traži zvijezdu. U neizvjesnom finalu, dvoje talentiranih kandidata dalo je sve od sebe da dođu do pobjede. Marceli je u žaru nastupa pukla haljina, a Goran je u zajedničkoj pjesmi koja mu se nije svidjela, bio gotovo neprepoznatljiv. Oni su u finalu pjevali tri pjesme te pobjedničku, "Što me noćas odaješ" koju je napisao Ante Pecotić, a osim njih na pozornicu je došlo i svih 15-ero kandidata showa koji su izveli HTZ himnu "Danas je dan".

Marcela Oroši blistala je na pozornici u jednostavnoj i kratkoj, bijeloj haljinici te otpjevala hit Tine Turner "Simply the Best". "Vidi se da uživaš i onda je sve ljepše. Neću zaboraviti kad si mi došla na audiciju s gitarom prvi put. Ti si jedna od kandidatkinja za koje mogu reći da je vrhunski profesionalac", rekao joj je Tony, a Ivana se složila s njim: "Dok si pjevala, Tony mi je rekao da ćeš pobijediti. I sama sam se začudila kad si došla do finala. U top 15 si bila samozatajna i gotovo neprimjetna".

Tony Goranu: "Kad se nasmiješ spontano, ti si jedan zgodan muškarac kojeg je dobro imati u svom životu"

Goran Kos nastupio je s akustičnom gitarom i dobio ovacije publike pjesmom "Wish You Were Here" grupe Pink Floyd. "Već pet mjeseci otkrivaš sebe pred publikom, otkrivaš da nisi baš najljubazniji čovjek na svijetu, a svi te vole", rekao mu je Fox. Tony je pojasnio da Goran nije mrgud, nego jednostavno ne voli glumiti da voli pjesme koje mu nisu dobre: "Ponekad moraš odraditi neke pjesme s osmjehom na licu, ali ti ne bi imao taj problem jer se inače ne smiješ. Međutim, moram priznati da kad se nasmiješ spontano, ti si jedan zgodan muškarac kojeg je dobro imati u svom životu".

Nekadašnji hit grupe E.T "Tek je 12 sati" otpjevala je Marcela i ponovo dobila komplimente žirija. "Kao da imaš iza sebe ne znam koliko ljudi i kao da si godinama radila", komentirala je Ivana. Fox je rekao da bi mogla postati prava seks bomba, kao i Vanna u doba dok je ta pjesma bila hit. 

Goranu je najteže bilo kad je Maja ispala

Goran je u svom drugom večerašnjem nastupu otpjevao baladu Parnog Valjka "Jesen u meni". "Tebi odgovaraju takve pjesme 'kuku lele'", rekao mu je Fox. Ivana ga je pitala je li ga mučilo to što je Mark ispao prošlog tjedna, jer je bio bolji od njega, na što je Goran odgovorio da mu je najteže bilo kad je Maja ispala. Energična Marcela podsjetila je svojim trećim nastupom na autoricu pjesme koju je pjevala "You Ought to Know", Alanis Morissette. "Mislim da si spremna za ovaj posao. Izgubio sam autoritet u ovom showu, kad god ti trepneš, dobiješ ventilator", rekao joj je Tony u šali. "Neki koji su puno stariji i iskusniji od tebe na hrvatskoj sceni, nisu ti ni do koljena", komentirala je Ivana.

Goran je za svoj treći nastup odabrao pjesmu "You Found Me" grupe Fray. "Meni je ovo bilo dosta dobro, onak iskreno, do kosti. Mislim da si čak prevazišao ovaj show. Svi su naviknuli na to da se ti ne prilagođavaš. Jedino moraš poraditi na profesionalnom odnosu s medijima", poručio mu je Tony. "Mislim da bi se trebao dokazati svima koji bi htjeli biti na tvom mjestu, koji imaju talent, a možda bi dali više od sebe medijima i publici", rekla je Ivana.

 "Nadam se da neće i Goranu Kosu puknuti haljina"

Kandidati su za kraj otpjevali pobjedničku pjesmu "Što me noćas odaješ" koju je Ante Pecotić napisao za pobjednika showa. Prva ju je izvela Marcela. Ona se toliko uživjela u izvedbu da joj je tijekom nastupa pukla haljina. Tony je to smijući se komentirao: "Ti ćeš sigurno pamtiti finale", na što mu je Marcela rekla: "Ma nisu skužili". Voditelj Ivan Šarić na to je komentirao: "Nadam se da neće i Goranu Kosu puknuti haljina". "Odlična pjesma i odlična interpretacija. Baš ste Goran i ti kontrasti. Tko god pobijedi, bit će ok", rekla je Ivana, a sličnog mišljenja je i Tony: "Volio bih da oboje pobijedite. Jednako ste dobri i jednako dragi".

Goranova izvedba pobjedničke pjesme žiriju se više svidjela. "Prešišao si Marcelu, bio si puno bolji u ovome", rekla je Ivana. Tony mu je poručio da mora vjerovati u sebe i neka pazi s kakvim će se ljudima okružiti i tko će mu pisati pjesme. "I volio bih da se zaljubiš, da budeš sretan muškarac".

"Ako skineš Eciju, počastit ću te"

Tony i Ecija nisu ni u finalnoj emisiji propustili zabaviti publiku svojim prepucavanjem. Nakon što je Tony u prijašnjim emisijama rekao da ekipa u backstageu ima "sićušan mozak" aludirajući na Eciju te joj poručio neka ne govori kandidatima "super ste pjevali" nakon što ih je on kritizirao, voditeljica mu je uzvratila. Rekla mu je neka se brine za svoj dio posla, a da vođenje prepusti njoj. "Nebitan si Tony", rekla je Ecija. Budući da su se u finalu pojavili svi bivši kandidati, Tony je Daniela Dizdara zamolio da imitira Eciju: "Ako skineš Eciju, počastit ću te". Daniel se nasmijao i samouvjereno odgovorio: "Skinut ću je ja kasnije". Plavokosa voditeljica nije ostala dužna Tonyju. "Sama sam birala haljinu i hvala Tonyju što mi besplatno radi PR. Nisam sarkastična nego to ozbiljno mislim", rekla je Ecija.

Pročitajte više