Flautistička katastrofa

FLAUTIST koji je trebao nastupiti u okviru popularnog londonskog glazbenog ciklusa "Proms" traži da mu se vrati instrument koji je nestao pod vrlo neobičnim okolnostima, javlja BBC.

Michael Cox, koji je trebao izvesti dva sola na koncertu ovog vikenda, odnio je svoj 11.000 funti vrijedan instrument na popravak u jednu specijaliziranu trgovinu u Londonu.

No, majstor koji je flautu prevozio u svoju radionicu onesvijestio se za vrijeme vožnje autobusom i instrument je nestao.

Prema riječima glasnogovornika ciklusa Proms, majstor je bio jedini kvalificirani stručnjak u Velikoj Britaniji koji je mogao popraviti instrument te vrijednosti.

"Nažalost, majstor je imao upalu vilice i zbog bolova se onesvijestio tijekom putovanja, a kad je došao k sebi, flaute više nije bilo", dodaje glasnogovornik.

Glava instrumenta je ostavljena, što znači da flauta nije od nikakve koristi niti vrijednosti.

Na koncertu je Cox, prvi flautist BBC-eva Simfonijskog orkestra, trebao izvesti dvije značajne solo-dionice i to u Faureovoj Pavani i Hornpipe iz Fantazije Henryja Wooda.

Cox se nada da će osoba koja pronađe instrument, koji je izradio cijenjeni francuski majstor Louis Lot, vratiti organizatorima koncerata Proms.

Pročitajte više