Folker kojeg je u Areni Zagreb slušalo 40.000 ljudi stiže i u Koprivnicu

Foto: Dario Horvat

POPULARNI srpski folker Saša Matić najavio je svoj prvi nastup u Koprivnici.

Koncert će se održati 6. listopada u Sportskoj dvorani Josip Samaržija BEPO.

Pjevač je krajem travnja održao i svoj prvi koncert u Čakovcu, a sredinom prosinca prošle godine nastupao je u Splitu. U listopadu je održao dva koncerta u zagrebačkoj Areni kada je ukupno prodano oko 40.000 ulaznica.

Zabrane narodnjačkih koncerata

Najava Matićevog koncerta u Koprivnici dolazi nedugo nakon zabrana i pokušaja zabrana narodnjačkih koncerata u Hrvatskoj.

Na koncertu u pulskom Domu sportova Mate Parlov trebali su nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. No gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno je taj koncert zabranio. 

"Jednostavno, turbofolk glazba ne može biti u javnom prostoru Pule. Iza toga stojim i gotovo. Ovo je turbofolk glazba, nije narodna glazba", rekao je tada Zoričić za Index. Njegovu odluku o zabrani gotovo rasprodanog koncerta potvrdio je i Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar. 

Osim spomenute zabrane u Puli, ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović želio je zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu, koji je dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, no kako smo neslužbeno doznali, Grad će ipak dopustiti da se koncert održi.

Pročitajte više