FOTO Otvoreno je Fuliranje, najpopularnija adventska lokacija u Zagrebu

Foto: Luka Šangulin/Karlo Klasić/Index

POČELO je ovogodišnje Fuliranje.

Jedanaesto izdanje najpopularnije adventske lokacije otvoreno je na terasi Oleander hotela Esplanade i na Strossmayerovu trgu. Fuliranje je već u popodnevnim satima privuklo brojne građane koji su uživali u druženju uz hranu i piće, a dobra atmosfera nastavila se kroz večer.

Predstavljene su ugostiteljske kućice koje su pripremile gastro ponudu koja opet djeluje najbolje i najzanimljivije u Zagrebu.

Tu su hitovi južnoameričke i azijske kuhinje, El Toro i Torikaya. Sa svojim kućicama tu su i najpopularniji hrvatski TV chefovi, standardno dobri Janković i Pažanin, koji nude kobasice i burgere s twistom. Tu je i pouzdani zagrebački Ficlek. Svima njima ćemo se dodatno pozabaviti kroz naredne dane.

Na Strossmayerov trg s novim proizvodom vratio se Briocherie, preciznije Crumble by Briocherie. Briocherie je prije tri godine bio hit Fuliranja s Briocheom con Gelato. Crumble by Briocherie donosi vrući adventski desert za ugrijati se u najljepše zagrebačke zimske večeri.

Ručno rađeni hrskavi crumble na podlozi od vrućih jabuka, preliven bogatom kremom od vanilije. Hrskavo i kremasto, a onda još ukrašeno božićnim marshmallow fluffom za TikTok hit video ove sezone. Osim standardnog TheCrumblea, Crumble by Briocherie nudi još tri okusa, od kojih je jedan s Nutellom.

Osim kućice Crumble by Briocherie, na Strossmayerovom trgu otvorena je još jedna kućica koja bi mogla privući ljubitelje slatkog, među Zagrepčanima već neko vrijeme popularni Le Kolač.

Ni to nije sve. Tu su još i kućice Boogie wonderland by Kroštula, 4 burgers, Bakina kućica by Bakina tajna, Picnic Mingle&Fun, Santa’s house, Purple Monkey, Gingle Bells i Rakijarnica.

Mnogi se okupili i na Oleander terasi

Fuliranje je danas posjetitelje okupilo na još jednoj lokaciji - na terasi Oleander hotela Esplanade, gdje je nekoliko ugostiteljskih kućica pripremilo gastro ponudu. Gosti mogu svratiti do kućice The Meat by Nenad Komes na jela s roštilja i burgere, Instituta za kobasice by Mate Janković, kućice restorana Balon, a tu su i Restač, Beg‘s Plant Based Street Food, Gingle Bells i Rakijarnica.

Ističe se i Taika, kućica koja priprema ribu. Na Fuliranju su bili i prošle godine te su se istaknuli kao "jedina kućica na cijelom Adventu koja se bavi samo ribom".

Osim dobre hrane, na Fuliranju ima i dobre glazbe.

Ovogodišnje izdanje Fuliranja dovodi više od 15 renomiranih, ali i nadolazećih hrvatskih DJ zvijezda, uz posebne goste iz Velike Britanije - Big Danny Kane, PBR STREETGANG (Love international launch) te Jamesa Holroyda (tour DJ Chemical Brothersa), koji je zadužen za novogodišnju zabavu. Novost je da će ove godine uz DJ-e nastupiti i poznati glazbenici na saksofonu, trubi, violini ili kao vokali.

Pročitajte više