FOTO Predsjednikova kćer na udaru kritika zbog fotke dojenja, je li i vama ovo vulgarno?

Foto: Instagram

ALIYA SHAGIEVA, najmlađa kćer predsjednika Kirgistana, progovorila je o napadima i kritikama koje je doživjela nakon što je na Instagramu objavila fotografiju dojenja tada jednomjesečnog sina.

Fotografiju dojenja sina Tahira objavila je u travnju uz natpis kako će "svoje dijete dojiti gdje i kad treba", no vrlo brzo napali su je i izvrijeđali zbog "nemoralnog ponašanja" pa je fotografiju uklonila.

"Tijelo koje mi je dano nije vulgarno nego je funkcionalno", rekla je 20-godišnja umjetnica u intervjuu za BBC. "Kad dojim svoje dijete, osjećam da mu dajem najviše što mogu. Briga za vlastito dijete puno mi je bitnija od onoga što ljudi misle o meni", dodala je.

Kirgistan, dio bivšeg Sovjetskog saveza, poprilično je konzervativna zemlja s većinskim muslimanskim stanovništvom. Predsjednik Almazbek Atambayev i njegova supruga Raisa nisu odobravali njezinu objavu. "Nije im se svidjela. I to je razumljivo jer mlađe generacije su manje konzervativne u odnosu na svoje roditelje. Moja majka dobivala je poruke od svojih "prijateljica" o meni", zaključuje.

Dojenje u javnosti i dalje ostaje pitanje koje pokreće verbalne ratove te rijetke ostavlja ravnodušnima.

Pročitajte više