FOTO Svi pričaju samo o Zagrebu, no ovako izgleda advent u još nekim hrvatskim gradovima

Foto: Damir Spehar, Nikola Cutuk, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PALJENJEM prve adventske svijeće na paviljonu otpočela je manifestacija 'Advent u Bjelovaru', a koja će trajati do 7. siječnja 2018. Kao i lani, odvijat će se u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika, a srce događanja je glazbeni paviljon. Među ostalim, očekuju se brojni koncerti, radionice i predstave za djecu, folklorni nastupi, kućice i štandovi s domaćim proizvodima, suvenirima i rukotvorinama, a sve uz prigodnu rasvjetu koja će stvarati idiličan blagdanski ugođaj. Prva glazbena gošća bila je Ivana Husar.

Pješačka zona u Radićevoj i Kranjčevićevoj ulici ukrašena je tisućama lampica za manifestaciju "Božić u gradu" koja će u danima koji dolaze za Siščane svih dobi pripremiti raznolike programe. Prvu svijeću u adventnom vijencu zapalila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Započeo je advent i u gradu Zrinskih, Čakovcu, a adventska događanja odvijat će se na više lokacija - na Franjevačkom trgu, u Ulici kralja Tomislava, u atriju Starog grada, u crkvi sv. Nikole biskupa, u Scheierovoj zgradi, u knjižnici Nikola Zrinski te u Centru za kulturu Čakovec.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Advent, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Advent.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više