Franka Batelić snima debitantski album i želi na HRF

U BROJNE školske obaveze Franka Batelić, pobjednica pjevačkog natjecanja "Showtime", uspjela je ugurati i snimanje pjesme "Ruža u kamenu", koja konkurira za finale ovogodišnjeg Hrvatskog radijskog festivala. "Zaista sam sretna što je oko mene najjača hrvatska ekipa – iskusni glazbenici koji su se zaista potrudili napraviti produkcijski kvalitetnu pjesmu koja miriše na hit", kaže mlada pjevačica koja je očito i prije izlaska albuma shvatila da je na hrvatskoj glazbenoj sceni od ljubavi prema glazbi puno važnija - hitoidnost.

''Ruža u kamenu je pjesma koju ću ponosno predstaviti svojim fanovima i slušateljima radio postaja koje će glasovati za HRF", najavljuje mlada izvođačica koja je krajem prošle godine pobijedila u "Showtimeu" i tako odškrinula vrata u pjevačku karijeru. Iako je najavljivala kako će se sljedećih nekoliko godina ipak više baviti školom nego estradom, Franka je odlučila zapjevati na Radijskom festivalu, a njezinom se prvom pravom pjesmom bave eminentni domaći autori.

"Ružu u kamenu" napisali su Boris Đurđević i Miro Buljan, a karakteriziraju je kao "zarazni, pjevni i plesni pop, koji u sebi sadrži mješavinu modernih ritmova i gitare 80-tih". Osim promocije pjesme, u planu je i debitantski album za kojeg je Franka pobjedom u "Showtimeu" već osigurala izdavača. Hit Records uskoro bi, naime, trebao izdati njezin prvi CD kojim će mlada pjevačica, nada se, opravdati pobjedu u glazbenom realityju i povjerenje koje uživa kad su u pitanju najtiražniji i inače teško uhvatljivi domaći glazbeni autori.

Za Franku Batelić možete glasati u Indexovom Izboru za najljepšu Hrvaticu!

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više