Gal Gadot planira holivudsku projekciju videa Hamasovih terorističkih napada

Foto: Netflix

Izraelska glumica Gal Gadot planira holivudsku projekciju kako bi prikazala snimke brutalnih Hamasovih terorističkih napada počinjenih tijekom invazije na Izrael 7. listopada, objavljeno je. 47-minutni video, koji su osigurale Izraelske obrambene snage, bit će emitiran odabranoj publici slavnih i utjecajnih osoba u Los Angelesu i New Yorku ovoga tjedna.

Oscarom nagrađeni redatelj Guy Nattiv, koji je predvodio inicijativu, potvrdio je za i24 da su Gadot i njezin suprug Yaron Varsano "pomogli da to bude moguće". Nattiv, samoproglašeni humanist koji zagovara dvodržavno rješenje, izjavio je: "Kao filmaš zakleo sam se da se ove slike 7. listopada neće zaboraviti i da će ih svijet vidjeti. Ne možemo šutjeti."

Plan je organizirati jednu projekciju za 120 gledatelja, s mogućim dodatnim projekcijama, a strani mediji izvještavaju da je videosadržaj duboko uznemirujuć i da su ga već pogledali brojni strani novinari i članovi izraelskog Knesseta. Snimka će biti emitirana pod naslovom Bearing Witness to the October 7th Massacre u Los Angelesu i New Yorku ovoga tjedna, prema The Wrapu.

Glumica je služila u izraelskim obrambenim snagama

Prema izvješćima, snimka, koju su snimili teroristi Hamasa, uključuje ubojstva, masovna silovanja i odrubljivanja glava Židovima, kao i masakr na glazbenom festivalu Nova. Neki članovi Kneseta bili su toliko zgroženi sadržajem videa da su napustili projekciju usred prikaza.

Gadot nije javno komentirala projekciju. No, glumica je posljednjih tjedana bila posebno glasna o bliskoistočnom ratu. Dva dana nakon prvih napada zahtijevala je da svijet ne "sjedi šutke". Ona je služila u Izraelskim obrambenim snagama kao trenerica prije više od 10 godina, zbog čega su se neki zapitali bi li mogla biti pozvana u borbu.

Ubrzo nakon prvog napada bivša Miss Izraela 2004. bila je jedno od prvih holivudskih imena koje je podržalo Izrael, napisavši: "Stojim uz Izrael i vi biste trebali. Svijet ne može sjediti šutke dok se događaju ovi užasni teroristički činovi!" Zvijezda je također zamolila svoje pratitelje da doniraju sredstva za one koji su pogođeni napadima.

Pročitajte više