Gdje je danas glumačka ekipa iz serije Alf?

Foto: RTL

TKO se ne sjeća Alfa? Simpatičan izvanzemaljac slučajno je sletio u dom obitelji Tanner, koja ga je umjesto podvrgavanja raznim laboratorijskim testovima odlučila zadržati kao člana obitelji. Seriju ćemo opet gledati u domaćem televizijskom programu na RTL Kockici.

Tko je Alf?

Srce i duša serije bio je Alfov tvorac, glas i lutkar – Paul Fusco. On je u počecima sa svojim likom pokušao pogurati granice pa tako Alf u pilot-epizodi pije pivo s mladim sinom obitelji koja ga je udomila. Također, tijekom serije je često naglašavao svoju ljubav prema jednom jelu – mačkama, koje su uobičajeno jelo na njegovom rodnom planetu Melmacu.

Max Wright utjelovio je glavu obitelji Tanner, tatu Willieja kojega zanimaju izvanzemaljski oblici života. Iako se pojavljivao u prvoj i drugoj sezoni "Prijatelja" kao menadžer kafića Centra Perk i zaradio nominaciju za nagradu Tony svojom ulogom u predstavi "Ivanov", karijera mu je nakon prestanka emitiranja "Alfa“ krenula nizbrdo. Od 1995. godine boluje od limfoma, a ima dvije opomene za vožnju u alkoholiziranom stanju.


Anne Schedeen je igrala njegovu suprugu Kate Tanner i majku dvoje djece. Iako je sumnjala treba li Alfa zadržati u kući, na naposljetku ga je zavoljela. I njezina je karijera nakon Alfa krenula nizbrdo, a jedna od zapaženijih uloga joj je ona detektivke Peggy Fraser u seriji "Sutkinja Amy". Prema glasinama, 64-godišnja Anne je trenutno dekoraterka koja u slobodno vrijeme podučava mlade glumce iz komedija.


Liz Sheridan je igrala gospođu Ochmonek, nespretnu susjedu Tannerovih. Iako je uvijek budno pratila događanja u kući svojih susjeda, ipak nekako nije uočila Alfa. Liz se vjerojatno sjećate kao Seinfeldove urnebesne mame Helen, koju je tumačila nekoliko godina u 90-ima. Pojavljivala se u serijama poput "Empty Nest", "Blossom“ i "Brojevima“, a bavi se i sinkroniziranjem. Postoji još jedna zanimljivost vezana uz Liz, naime, bila je zaručena za neprežaljenog Jamesa Deana od 1952. godine, a kasnije je napisala knjigu o njihovoj romansi zvanu "Dizzy and Jimmy“. Iako je ljubav trajala samo godinu dana, Sheridan ju opisuje kao "čaroliju prve ljubavi za oboje“.


Andrea Elson utjelovila je 16-godišnju Lynn Tanner i nakon "Alfa" nije imala nijednu zapaženiju ulogu. Međutim, na setu je upoznala svog sadašnjeg supruga Scotta Hoppera koji joj je donosio scenarije. Andrea je bolovala od bulimije u drugoj sezoni serije, ali danas je to iza nje.

Benji Gregory, odnosno Ben Hertberger je utjelovio dječaka Briana Tannera. Nakon "Alfa" glumio je u tri televizijska filma i završio svoju glumačku karijeru davanjem glasa krtici Edgaru u crtanom filmu "Once Upon a Forest". U međuvremenu je Ben diplomirao na umjetničkoj akademiji u San Franciscu.



Paul Fusco bio je Alfov tvorac, a stvoren je 1984. godine kada je po kući lutkom živcirao svoju obitelj i prijatelje. Fusco je nakon "Alfa“ stvorio i producirao dvije animirane serije: "Alf: The Animated Seris“ i "Alf Tales“. Između 1996. i 2001., Alf se mnogo puta pojavljivao na televiziji, uključujući popularne emisije "The Soup“ i "Hollywood Squares“.

U kolovozu 2012., Fusco je potvrdio da je Sony Pictures Animation otkupio prava na Alfa i pokazao interes za snimanje jednog filma s njim, što znači da možda još nismo vidjeli sve od poznatog izvanzemaljca - do tada ga domaća poblika opet može gledati na malim ekranima.
 

Pročitajte više