Glazbenici mole Bandića: "Ne dopustite da i Jabuka ode u ropotarnicu prošlosti"

Foto: Facebook

HRVATSKA glazbena unija, koja ima više od 5000 članova, poslala je apel zagrebačkoj Gradskoj skupštini, zastupnicima i gradonačelniku Milanu Bandiću da održe GK Jabuku na životu. Kako kažu, zaštitari tvrtke Bilić-Erić, provalili su na terasu Jabuke i zatvorili je, čime su je fizički odvojili od kluba Jabuka, a čime na nasilan način počinju pripreme za zatvaranje najstarijeg urbanog kluba ne samo u Zagrebu, već i šire.

"Kao Predsjedništvo HGU-a, apeliramo na vašu građansku savjest i molimo da reagirate i pomognete održati na životu klub koji već plodno i aktivno radi i djeluje na umjetničkoj sceni 48 godina. GK Jabuka prostor je od velike važnosti za kulturnu scenu Zagreba i Hrvatske – u njegovim prostorima i na terasi koja je sada 'pod opsadom' zaštitarske tvrtke, nastupili su brojni istaknuti hrvatski glazbeni umjetnici, ostavivši time značajan pečat i trag u kulturnom životu", ističu glazbenici.

Ističu da se glazbena scena gradi, raste i cvate upravo u glazbenim klubovima kao što je GK Jabuka.

"Vaša indiferentnost ili nedostatak zaštite istih građanima direktno daje do znanja da ne marite za kulturnom scenom i njezinim napredovanjem. Molimo vas da promptno reagirate i zaštitite prostor GK Jabuke, koliko god je to u vašoj ingerenciji ili moći. Pokažite svojim sugrađanima, ali i cijeloj Hrvatskoj, da je Grad Zagreb doista prijestolnica kulture, grad u kojem umjetnost ima istaknuto mjesto koje i zaslužuje", naglašavaju.

Dodali su da u Zagrebu postoji već niz bivših glazbenih prostora koji su zatvoreni, zbog čega pati cjelokupna umjetnička scena.

"Ne dopustite da i GK Jabuka ode u ropotarnicu prošlosti nego je zaštitite i pomognite da nastavi s uobičajenim radom, u njezinom punom kapacitetu", stoji u njihovom apelu. 

Pročitajte više