Glumac iz "Uvoda u anatomiju" optužen za homofobiju

Washington, koji u seriji tumači lik dr. Burkea, se tom prigodom potukao s kolegom Patrickom Dempseyem, koji u seriji tumači lik dr. Shepherda. Sukob dvojice muškaraca - koji je svojevremeno izazvao veliko zanimanje američkih medija - je navodno izglađen, te Washington i Dempsey već mjesecima na setu imaju skladne odnose.

Međutim, odnedavno je u žiži sukoba kolateralna žrtva sukoba - T.R. Knight, glumac koji u seriji tumači skromnog, tihog i nenametljivog dr.OMalleya.

Knight je prilikom incidenta, pokušavajući razdvojiti sukobljene strane, od Washingtona dobio navodno "počašćen" s epitetom "kujica". Čim su američki mediji čuli za te riječi, počeli su čeprkati po Knightovom privatnom životu te ga tako prisilili da nekoliko dana kasnije časopisu "People" prizna da je homoseksualac.

Cijela afera bi pala u zaborav da prije nekoliko dana, prilikom dodjele "Zlatnih globusa", Washington nije od novinara upitan o incidentu. Tom prilikom je Washington kategorički porekao da je za svog kolegu iskoristio pogrdni izraz rezerviran za muškarce istospolnih sklonosti.

Problem za Washingtona je bio u tome što je, negirajući incident, dotični izraz eksplicitno izrekao u eteru što neprihvatljivim smatraju mnoge udruge za prava homoseksualaca.

Povrijeđenim se našao i sam Knight koji je u utorak otišao gostovati u "Ellen De Generes Show", emisiju koju vodi bivša komičarka i deklarirana lezbijka Ellen De Generes te ustvrdio kako Washington laže, odnosno da mu je uputio homofobnu pogrdu.

Na Knightovu stranu je stala Katherine Heigl, koja u TV-seriji tumači ulogu dr. Isobel Stevens. Ona je potvrdila da je Washington za Knighta koristio homofobni izraz te ljutito izjavila da se "takve riječi ne smiju koristiti u javnosti".

Promatrači holivudskih zbivanja vjeruju kako je najnovija eskalacija posljedica dugotrajnih tenzija na setu, odnosno da Heigl i Knight javnim optužbama za homofobiju pokušavaju natjerati Washingtona da napusti snimanje serije.

U tom nastojanju bi mogli imati moćne pomagače, s obzirom da je GLAAD, jedna od vodećih američkih organizacija za prava homoseksualaca i lezbijki, u srijedu javno pozvala Washingtona da se nađe s njenim predstavnicima i objasni svoje postupke.

D.A.

Pročitajte više