Glumca iz "Uvoda u anatomiju" homoseksualci protjerali u centar za odvikavanje

Ta je odluka došla nakon dogovora s vodstvom TV-kuće ABC, kao i sastanka koji je Washington imao sa članovima vodećih američkih homoseksualnih udruga, održanog sa ciljem da se razriješi kontroverza vezana uz njegove homofobne ispade.

Washington, otac troje djece, se prije nekoliko mjeseci na snimanju serije potukao sa svojim kolegom Patrickom Dempseyem. Prilikom incidenta je za jednog od svojih kolega, 33-godišnjeg T.R. Knighta, navodno upotrijebio uvredljiv izraz koji se koristi za homoseksualce. Knight je nedugo nakon incidenta bio prisiljen časopisu "People" priznati svoju homoseksualnost.

Kontroverza je ponovno eksplodirala kada je 15. siječnja prilikom dodjele "Zlatnih globusa" Washington, poričući cijeli incident pred novinarima, u eteru upotrijebio "spornu" riječ.

Nakon toga su se na Washingtona obrušile vodeće američke udruge homoseksualaca, ali i kolege kao što su Knight i Katherine Heigl.

Washington je posebnom izjavom potvrdio svoj odlazak u centar za odvikavanje, a mnogi taj postupak tumače nastojanjem da se "politički nekorektni" rječnik objasni rezultatom ovisnosti ili psiholoških problema, a ne "politički nekorektnih" stavova. Slučaj Isaiaha Washingtona se često uspoređuje sa slučajem Mela Gibsona koji je svoje antisemitske izjave nastojao opravdati pijanstvom.

D.A.

Pročitajte više