Glumica optužila redatelja Brzih i žestokih za seksualno zlostavljanje: "Drogirao me"

Foto: ©2021 Vianney Le Caer/Invision/AP/Guliver

GLUMICA i redateljica Asia Argento optužila je redatelja filma Brzi i žestoki Roba Cohena za seksualno zlostavljanje.

Za talijansku Il Corriere della Sera rekla je da ju je Cohen zlostavljao i tjerao da pije GHB, supstancu poznatu i kao droga za silovanje. Argento tvrdi da se napad dogodio tijekom snimanja akcijskog filma xXx 2002. godine.

"Natjerao me da popijem GHB, imao je bočicu toga. U to vrijeme stvarno nisam znala što je to. Probudila sam se ujutro gola u njegovom krevetu", rekla je Argento. Optužbe iznosi i u svojoj autobiografiji Anatomy of a Wild Heart koja izlazi 26. siječnja u njenoj rodnoj Italiji. 

Redatelj sve poriče

Cohenov glasnogovornik nazvao je njenu tvrdnju "kategorički lažnom" i "zbunjujućom". "Gospodin Cohen kategorički negira optužbu Asije Argento za napad. Kad su radili zajedno, imali su odličan radni odnos i gospodin Cohen ju je smatrao prijateljicom, zbog čega je ova tvrdnja o 2002. godini zbunjujuća", stoji u priopćenju koje je poslao Cohenov glasnogovornik.

Asia Argento bila je i među prvim glumicama koje su optužile Harveyja Weinsteina za zlostavljanje.

Ovo nije prvi put da se Cohenovo ime spominje vezano uz optužbe za seksualno zlostavljanje. 2019. godine jedna žena ga je anonimno optužila za seksualni napad, piše Hollywood Reporter. Navodna žrtva kaže da ju je napao 2015. godine dok je bila u nesvijesti.

On je i tad nijekao optužbe.

Iste godine za seksualno zlostavljanje optužilo ga je i njegovo najstarije dijete, Valkyrie Weather. U intervjuu za The Hollywood Reporter ona je rekla da se "uglavnom sjeća boli". "Bilo je tako bolno da to dugo nisam mogla verbalizirati", rekla je. Tvrdi i da je njezina majka Diana Mitzner svjedočila jednom od napada.

Cohen je i to zanijekao.

Asia se i sama nosila s optužbama za seksualno zlostavljanje

Inače, i Asia Argento bila je optužena za seksualni napad. Glumac i glazbenik Jimmy Bennett optužio ju je za seksualni napad 2018. godine. Tvrdio je da ga je 2013. godine tad 37-godišnja Argento napala u hotelskoj sobi samo dva mjeseca nakon njegova 17. rođendana.

Prema tekstu The New York Timesa iz 2019., Argento je s Bennettom postigla financijsku nagodbu plativši mu 380.000 dolara sa svojim sada pokojnim dečkom Anthonyjem Bourdainom.

Pročitajte više