Weinsteinova žrtva platila tinejdžeru da šuti o tome da ga je silovala

Weinsteinova žrtva platila tinejdžeru da šuti o tome da ga je silovala
Foto: Instagram/YouTube

TALIJANSKA glumica i redateljica te djevojka preminulog kuhara Anthonyja Bourdaina, Asia Argento, bila je jedna od prvih žena u Hollywoodu koja je javno progovorila o zlostavljanju koje je pretrpjela od producenta Harveyja Weinsteina. Zbog toga je postala i jedna od glavnih imena #MeToo pokreta. 

Međutim, New York Times piše da je samo nekoliko mjeseci nakon što je u javnost izašla s optužbama da je seksualno zlostavljana, Asia Argento potiho platila 380.000 dolara mladom glumcu i glazbeniku Jimmyju Bennettu koji je nju optužio da ga je seksualno zlostavljala nekoliko godina ranije.

Bennett tvrdi da se to dogodilo nekoliko tjedana nakon njegova 17. rođendan u hotelskoj sobi u Kaliforniji. Ona je tad imala 37 godina, a dob za pristanak na spolni odnos u toj saveznoj državi je 18 godina.

New York Times je došao u posjed dokumenata koji pokazuju da je ostvarena novčana nagodba između njih dvoje, a posjeduju i selfie koji datira iz 2013. godine, a na kojemu su glumica i mladi glumac u krevetu. Kao dio nagodbe, Bennett je morao Asiji dati tu fotografiju i autorska prava na fotografiju.

 

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Tri osobe upoznate sa slučajem potvrdile su uglednom listu da su dokumenti autentični. New York Times je pronašao i pismo u kojemu se novac koji je Asia Argento uplatila Bennettu opisuje kao "pomoć glumcu".

Bennett je počeo glumiti sa šest godina, a 2004. godine je glumio s Asijom Argento u filmu The Heart Is Deceitful Above All Things. Asiju je, stoji u dokumentima, smatrao uzorom te mentoricom.

On je tog dana u hotel došao s članom obitelji kojeg je, navodi NY Times, Asia Argento zamolila da je ostavi samu s glumcem. Dala mu je alkohol i pokazala mu bilješke koje je pripremila za njega. Zatim ga je poljubila, gurnula na krevet, skinula mu hlače i oralno ga zadovoljila. Nakon toga se popela na njega i imali su odnos.

U dokumentu se navodi i da ga je nakon toga tražila da ih fotka zajedno, tako je nastao selfie. Kasnije popodne je navodno objavila njihovu zajedničku fotografiju i na Instagramu.

Jimmy kaže da se osjećao "zbunjeno, preplašeno i odvratno", na povratku kući iz hotela. Međutim, i nakon tog događaja Bennett je putem Twittera pisao Asiji Argento, a u jednom trenutku joj je napisao i: "Nedostaješ mi, mama!"

Asia se još nije oglasila o napisima New York Timesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara