Goran Karan odustao od Dore nekoliko sati nakon objave izvođača

Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

GORAN KARAN odustao je od sudjelovanja na Dori samo nekoliko sati nakon što je objavljen popis svih izvođača koji će se 29. veljače u Opatiji natjecati na Dori 2020., čiji će pobjednik Hrvatsku predstavljati na Eurosongu.

Natječaj za Doru prošao je s pjesmom My Legacy is Love (Moja ostavština je ljubav), a problemi su za pjevača nastali jer je navedenu pjesmu već izvodio povodom prvog dana ljeta prije dvije godine u Visokom u Bosni i Hercegovini, što se protivi pravilima Dore u kojima stoji kako na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene ni na bilo koji način javno objavljene, a za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja.

Pjesmu je Karan izveo u Visokom u Bosni i Hercegovini, a bilo je najavljeno i kako će sudjelovati na jednoj radionici u Mariboru (uz Bracu i Semira Osmanagića) imena "Moja ostavština je ljubav", no pjevač za Slobodnu Dalmaciju negira suradnju s Bracom. Njima je otkrio i zašto je odlučio da neće sudjelovati na Dori:

"Jednu različitu verziju pjesme koju sam naslovio My Legacy is Love sam izveo na koncertu u Visokom u Bosni i Hercegovini. Pjesma se u obliku kakav je poslan na Doru, stihovima, glazbom, aranžmanom i duljinom značajno razlikuje od onog što sam odsvirao tom prilikom", kaže.

"Važno je napomenuti i da pjesma nije objavljena ni u kakvoj svojoj verziji. S gospodinom Bracom nisam nikada nastupio na zajedničkom ili odvojenom programu, tako da je ta informacija netočna. To su činjenice", dodaje.

"Ono što bih htio naglasiti jest da moj razlog za bavljenje glazbom i moja osnovna namjera nikad nije bila, nije i neće biti natjecateljska. Stoga sam odlučio, da bih otklonio sve moguće krive interpretacije, pjesmu My Legacy is Love povući s Dore. Tako želim zatvoriti prostor za bilo kakve kontroverze i nuspojave, jer, kako stihovi te pjesme kažu, moja ostavština je - ljubav.

Zato svim sudionicima i organizatorima želim sve najbolje, kao i dobar plasman na Eurosongu. Što se moje pjesme tiče, objavit ću je na proljeće", kaže Karan koji je s pjesmom "Kada zaspu anđeli" osvojio 9. mjesto na Eurosongu u Stockholmu 2000. godine.

Dok su na HRT-u provjeravali činjenice o potencijalnoj diskvalifikaciji zbog kršenja pravila, Karan je sam odustao od Dore.

Pročitajte više