Goran Višnjić oživio lik Spartaka u novoj mini seriji

HRVATSKI glumac Goran Višnjić uspješno je zamijenio liječničku kutu mačem u novoj američkoj mini seriji o vođi pobunjenih rimskih robova Spartaku.

U dvodjelnoj mini seriji Spartak prikazanoj u nedjelju i ponedjeljak na kablovskoj televiziji USA Network Višnjić (31), u glavnoj ulozi Spartaka, roba iz Trakije, predvodi robovsku pobunu koja je skoro uništila Rim.

Već pet godina Višnjić u seriji televizije NBC Hitna pomoć glumi dr. Luku Kovača i za sada ne kani napustiti projekt u kojem je postao zvijezda.

Nova inačica priče o Spartaku obnova je klasičnog filma Stanleya Kubricka iz 1960. u kojoj je glavnu ulogu imao Kirk Douglas.

"Kirk Douglas je omiljeni glumac moga oca", rekao je Višnjić filmskim kritičarima. "Kada sam rekao ocu da ću glumiti Spartaka, rekao mi je neka to učinim kako treba".

Film prikazuje događaje koji su počeli 73. godine prije Krista kada je Spartak sa samo 70 gladijatora poveo pobunu protiv Rima i zatim u dvije godine okupio masu robova koji su porazili pet rimskih vojski.

Spartak je pokazan kao netko rođen za velike poduhvate koji to uviđa tek nakon što je obučen da ubija kao gladijator.

"Pomisao da mora ubijati druga ljudska bića kako bi preživio bila je za njega nepodnošljiva", objašnjava Višnjić svoj lik. "Ali do bijega iz gladijatorske škole on nije imao nikakvih planova da postane vođa slavne pobune robova".

Seriju Spartak Višnjić je snimio u Bugarskoj prošloga ljeta

Višnjić je već snimio i film "Zatvori oči", koji će se naći u američkim kinima ovoga proljeća. U svojoj prvoj glavnoj ulozi na engleskom jeziku hrvatski glumac na privremenom, ili stalnom radu u Americi glumi psihologa koji pomaže britanskoj policiji da otkrije serijskog ubojicu.

Pročitajte više