Grad nije dozvolio kućice za humanitarne svrhe u Španskom, volonteri nisu odustali

Foto: Facebook

UDRUGA Rekreativni kvart SHP otkrila je kakav Advent se očekuje ove godine u zagrebačkom kvartu Špansko.

"Udruga Rekreativni kvart SHP nije ishodovala rješenje Grada Zagreba o postavljanju komercijalnih kućica u svrhu organizacije njihove humanitarne manifestacije 'Advent kod nas doma u Španskom'. No, da sve ne bi bilo sivo - volonteri udruge dobili su od Grada dozvolu za postavljanjem bine za svoj kulturno-glazbeni program kojim će pokušati razbiti ove tužne pandemijske dane pred nama i pokušati ipak, razveseliti kvartastične klince svog kvarta s bogatim programom", javili su iz udruge. 

Objavljuje Rekreativan kvartUtorak, 1. prosinca 2020.

Na Trgu Ivana Kukuljevića ove godine pjevat će dječji zborovi i zborovi mladih iz Župa njihovog Dekanata. 

"Odazvali su se i poznati glazbenici koji su prepoznali humanitarnu notu udruge koja će humanitarni prilog manifestacije uručiti potrebitim obiteljima koje su stradale u potresima, a još uvijek žive u Hostelu Arena. Njih čak 192", kaže udruga. 

Program traje do 7. siječnja

"Ovih dana očekuju pozitivan odgovor Turističke zajednice Grada Zagreba kako bismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju koja je zbog ograničenog komercijalnog djelovanja manifestacije znatno narušena. Osim TZ, očekuju da će im, kao i do sada, najviše pomoći njihovi susjedi čija dobrohotnost u nijednoj prethodnoj akciji nije zakazala", dodali su. 

Adventski program u Španskom otvara se 4. prosinca, a trajat će do 7. siječnja 2022. kada će se svečano zatvoriti manifestacija. Donacije potrebitima u Hostelu Arena bit će uručene 23. prosinca. 

Pročitajte više